Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBővíti magyarországi hálózatát a Gebrüder Weiss

Kapcsolódó oldal:  Bővíti magyarországi hálózatát a Gebrüder Weiss

A Gebrüder Weiss szállítmányozási és logisztikai vállalat Biatorbágyon megnyitotta 6. magyar telephelyét.

A Gebrüder Weiss a Rozália Park legnagyobb bérlői között Magyarország egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata, a Gebrüder Weiss 10 ezer négyzetméteres raktárterületen kezdte meg a munkát a biatorbágyi Rozália Parkban, hogy kiemelt ügyfele, az ipari szivattyúkat gyártó Grundfos számára alapanyagokkal lássa el a cég székesfehérvári és tatabányai gyárait. Az új telephely Pest megye ipari központjában, közvetlenül az M1 autópálya mellett helyezkedik el. Ideális helyszín a Gebrüder Weiss dunaharaszti kirendeltsége és a Grundfos gyárai között.Kiszolgálás felsőfokon „Mint Közép-Európa egyik meghatározó regionális szállítmányozási és logisztikai vállalata, örömmel veszünk részt ügyfelünk bővülő gyártási tevékenységében, amivel mi is hozzájárulunk a cég nemzetközi terjeszkedéséhez.” – nyilatkozta Thomas Schauer, a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezető igazgatója. A Grundfos vállalatcsoport a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 45 országban 73 vállalata működik. A cég a korábban Dániában folytatott motorgyártást 2000-ben helyezte át Tatabányára, egy évvel később megépült a második üzem is, majd 2007-ben átadták a székesfehérvári gyáregységet, amelyet 2013-ban egy új gyár megépítése követett.

A Gebrüder Weiss biatorbágyi telephelye a Grundfos 4 magyarországi gyáregységének kiszolgálásához biztosít tárolókapacitást, valamint elosztó- és átrakóraktárat a világszerte induló és érkező küldményekhez. A cégek közötti szerződés március 1-től él, a kétműszakos munka azonban a hétvége miatt március 3-án kezdődött meg 36 munkatárssal.

A folyamatos piaci térnyerés eredményeként a Gebrüder Weiss-re bízott küldemények száma 2013-ra meghaladta az évi 800 ezret, mely 10%-os összküldemény növekedést mutat az előző évhez képes. Ezt a fejlődést a megbízható és minőségi kiszolgálás mellett a vállalat kimagasló technológiai háttere és átfogó telephely-hálózata tette lehetővé. A 24 éves Gebrüder Weiss Kft. 280 fős alkalmazotti létszámmal dolgozik és beszállítói révén további 300 embernek ad munkát. Az új telephely megnyitásával a foglalkoztatottak számát több mint 14 százalékkal emelte és összesen 56.000 m2-en szolgálja ki ügyfeleit. (logsped)

2014.03.05.