Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBizonytalan repülőjáratok - biztos vonatközlekedés

Kapcsolódó oldal:  Bizonytalan repülőjáratok - biztos vonatközlekedés

A napokban utasok százai értesülhettek arról, hogy az egyik fapados légitársaság törli a Budapest és Kolozsvár között áprilisban elindítani tervezett légi járatát. A járattörlést lehet, hogy továbbiak is követik még más légitársaságoknál is.

A nemzeti légitársaság leállását követően a fapados légitársaságok egymást túllicitálva tettek ajánlatokat a különböző útvonalakon légi járatok elindítására. Az elmúlt egy hónapban azonban világossá vált, hogy ezek a járatok nem feltétlenül a valós utasigényeknek megfelelően közlekednek, ezért gyakoriak a járattörlések, a menetrendi módosítások. Az érintett utasok ezáltal megtapasztalták, hogy a szolgáltató aktuális üzleti érdekében hozott döntése is meghiúsíthatja az előre eltervezett utazásukat.

A MÁV-START Zrt. által meghirdetett vonatok közlekedtetése biztos és kiszámítható, nem függ az aktuálisan eladott menetjegyektől, járattörlésre alacsony utasszám miatt nem kerülhet sor. Nincsenek további járulékos költségek, díjak, a vonatok kényelmesek és közvetlenül a városközpontokba visznek.

A MÁV-START Zrt. csaknem negyven közvetlen, átszállás nélküli nemzetközi vonatot közlekedtet.

Budapest Nyugati


A vasúttársaság Kolozsvár mellett – ahova például naponta négyszer közlekedik vonat – számos európai nagyvárosba elérhető árakon biztosít közvetlen utazási lehetőséget, például Berlinbe, Münchenbe, Zürichbe, Varsóba vagy Krakkóba és még számos olyan helyre is, ahova repülő egyáltalán nem jár.

Figyelemre méltó szempont, hogy a nemzetközi utazások során a vonat a leginkább környezetkímélő utazási mód.

A Budapest és Kolozsvár között közlekedő vonatokról és a kedvezményes ajánlatokról részletes információ a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán is kérhetnek tájékoztatást az utazók (logsped)

2012.03.19.