Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Bírságriasztási funkcióval bővítik az e-útdíjfizetést

Az értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra, így védi a jóhiszeműen tévesztő fuvarozókat. (MTI)

Újabb szolgáltatással bővül szerdán a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer, a HU-GO. A jogkövető fuvarozók védelme érdekében ugyanis bevezetik a bírságriasztás funkciót.

A nemzetközileg is egyedülálló funkció célja a jóhiszeműen tévesztő fuvarozók védelme. Az e-mailes értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra. Így az ellenőrzésükkel és kijavításukkal, illetve szükség esetén az egyenleg feltöltésével elkerülhetők a sorozatos bírságok.

Az új funkció tesztelésének második fázisa májusban sikeresen lezárult. Ennek alapján a HU-GO rendszerben regisztrált fuvarozó vállalkozások július 15-től használhatják a figyelmezető funkciót.

A bírságriasztás funkció a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználónak az általuk megadott e-mailcímre figyelmeztetést küld, ha az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez.

Ezzel kapcsolatban fontos, hogy a jogszabályi megfelelés miatt a riasztási rendszer nem változtatja meg a bírságolás rendjét. A jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat a zárt ellenőrzési rendszerben továbbra is átadják a hatóságnak.
(logsped)

2015.07.15.