Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBanki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE)

Kapcsolódó oldal:
  


Újabb irodák nyílnak a hitelkárosultaknak

Tatabánya után további vidéki irodák nyitását tervezi a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE) - tájékoztatott Lénárd Mariann, a BHKE főtitkára kedden. Hamarosan Győrben, Gyulán, Debrecenben és Miskolcon is fogadhatják az ügyfeleket a BHKE munkatársai.

A panaszosok száma a fejlettebb régiókban jelentős, miután a szegényebb területeken sokan hitelhez sem juthattak - közölte az egyesület főtitkára. Az öt éve működő szervezet budapesti irodája a válság óta már nem képes egyedül kezelni a problémákat. A sürgős segítségre szorulókat leszámítva május végére tudnak időpontot adni az ügyfeleknek. A vidéken élők számára az utazási költségek is gondot okoznak - mondta el Lénárd Mariann.

Hozzátette: az egyesület már értesítette az önkormányzatokat irodanyitási terveiről, és kérte támogatásukat, ám vegyes a fogadtatás. Van, ahol - segítség híján - önerőből kénytelenek megoldani a helyiség fenntartását. A regionális szinten működő tatabányai iroda vezetője, Laurencsik Kálmán az MTI-nek elmondta: a februári nyitás óta közel négyszázan fordultak hozzájuk. Eddig öt ügyfelet mentettek meg a kilakoltatástól, házuk vagy ingóságuk elárverezésétől. Új jelenség, hogy Ausztriában felvett hitelek miatt kerülnek bajba az ingatlantulajdonosok - tette hozzá.

A tatabányai iroda a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat épületében működik, amiért havi 107 ezer forint bérleti díjat fizet. Az összeget saját forrásból és pártoló tagok segítségével teremtik elő - tájékoztatott Laurencsik Kálmán. A BHKE az egyesület honlapja szerint 2004-ben, társadalmi szervezetként kezdte meg működését. Munkáját hitelügyekben jártas szakemberek, gyakorló és kezdő jogászok segítik. Tevékenységük között szerepel tájékoztatás, tanácsadás, érdekképviselet, hitelkiváltások intézése, előnyös konstrukciók felkutatása. (MNO)

Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete
1102 Budapest, Szent László tér 23
Telefon:(1) 220 3170

További információk:

Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete BHKE  

2009.04.15.