Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBéremelés 2008-ban a közszférában

Kapcsolódó oldal:  Infláció alatti béremelés várható 2008-ban a közszférában

Öt százalékkal kapnak magasabb fizetést a közszférában dolgozók januártól.

Átlagosan öt százalékkal emelkednek a közszférában a bérek - közölte Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az egyezség hírét bejelentve, tájékoztatása szerint kevéssel este hat óra után jutottak megállapodásra a felek.

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető tanács ülésén a kormány egyezségekre jutott a szakszervezetekkel, az önkormányzatok pedig nem emeltek kifogást az egyezség ellen - foglalta össze Csizmár Gábor a történteket.

Mint mondta, január elsején átlagosan ebben az arányban emelkedik a köztisztviselők illetményalapja és a közalkalmazotti bértábla tételei is, mégpedig úgy, hogy - a kiegyenlítés céljával - ennek során figyelembe veszik az adójóváírás módosító hatásait is.

A közszférában dolgozók 2008 januárjában fogják megkapni az idei évre esedékes 13. havi fizetésük második felét, miután egy részét már havi elosztásban kiutalták (illetve utalják) részükre. A jövő évre járó 13. havi fizetésük szintén részletekben, év közben fogják megkapni. (hirado.hu)
(logsped)

2007.12.06.