Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBemutatták a legújabb Flirt motorvonatot

Kapcsolódó oldal:  Bemutatták a legújabb Flirt motorvonatot

Az egyik legnépszerűbb motorvonatból további negyvenkettőt állítanak forgalomba azokon helyeken ahol befejeződnek a pályafelújítások. (MTI)

Németh Lászlóné szerint a fejlesztéseknek köszönhetően versenyképes lesz a vasút. A nemzeti fejlesztési miniszter ezt az első új Stadler Flirt motorvonat átadási ünnepségén közölte a Fejér megyei Kápolnásnyéken - hangzott el a Duna Híradóban.

A miniszter hozzátette: a MÁV évtizedes lemaradását nem lehet négy év alatt behozni, de a megkezdett fejlesztések biztató jövőképet vetítenek előre. A járműfejlesztéseket a jövőben a pályafejlesztésekhez igazítva kívánják megvalósítani. Jelezte, hogy az egy évvel ezelőtt aláírt, 42 új motorvonatra szóló szerződés teljesítését követően, 2015 őszétől 102 Flirt vonat fog közlekedni a magyar vasútvonalakon.


MTI Fotó: Máthé Zoltán


A szakemberek szerint kényelmesen és gyorsan lehet ezzel a típussal rövid távokat megtenni. A székesfehérvári vonalon kívül Dunaújváros, Hatvan,Veresegyháza és Eger pályaudvarain is fel lehet szállni rájuk, de a vasúti társaság még több ilyet szeretne.

Ungvári Csaba, a Máv Start Zrt vezérigazgatója azt mondta: ahol Flirt vonatok járnak több az utas is. A modern kocsikat alig kell javíttatni és kevesebb áramot is fogyasztanak. "A korábbi hatvan Flirt motorvonat beszerzésénél az elmúlt hét évben ez összességében 5 milliárd forint megtakarítást okozott energia költségben" - tette hozzá. Átadták az első új Stadler Flirt motorvonatot

Az elmúlt három évben a MÁV Zrt. pályahálózatán mintegy 460 kilométer vasútvonalat érintettek a fejlesztések, további csaknem 500 kilométeren zajlik korszerűsítés, bővítés (logsped)

2014.03.20