Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Békéscsaba Almáskerti Ipari Parkban új inkubátorházat avattak

Kapcsolódó oldal:  Békéscsaba Almáskerti Ipari Parkban új inkubátorházat avattak

2010 szeptember 23-án új inkubátorházat avattak fel Békéscsaba Almáskerti Ipari Parkban.

Az új csarnokban négy, zömében élelmiszer-feldolgozással, fűszercsomagolással és forgalmazással foglalkozó kisvállalkozás kezdi meg október elejétől a termelést – közölte a békéscsabai önkormányzat tulajdonában álló, az inkubátorházat létrehozó Vállalkozói Centrum Kft. ügyvezető igazgatója. Sztankó János elmondta: a 880 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlanban az üzemi és raktárterületen kívül 220 négyzetméter irodai és szociális helyiség is áll a vállalkozások rendelkezésére. A négy vállalkozás összesen 35 új munkahelyet hoz létre.

A beruházást a kft. 107,5 millió forintból valósította meg. Pályázat útján 52,7 millió forintos uniós, illetve kormányzati támogatást nyert, míg a fennmaradó részt a saját forrásaiból biztosította. A Vállalkozó Centrum Kft.-ről szólva hozzátette: a cég a nulláról alakult 1994-ben, s azóta barna, illetve zöldmezős beruházások sokaságával több telephelyen működtet inkubátorházat, illetve ipari parkot. Napjainkra majdnem ötven cég működik ezekben, a többségében új építésű üzemekben. A társaságok több mint 550 főt foglalkoztatnak, összesített árbevételük eléri a 10 milliárd forintot.

Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, hogy az Almáskerti Ipari Parkban ezzel nem állnak le a fejlesztésekkel, hiszen rövidesen megkezdődik egy hazai és külföldi tőkével létrehozott, a baromfitermékek tovább-feldolgozásával foglalkozó vállalkozás beruházása is. (MNO)

További információk:2010.09.23.