Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA BECOM új gyártócsarnoka a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

Kapcsolódó oldal:  A BECOM új gyártócsarnoka a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

Elkészült a BECOM Electronics Hungary Kft. új, 2 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnoka a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.

144 millió forintos uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő társaság. A cég új csarnokát, mellyel további 22 fő számára teremtett munkahelyet, pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

2006-ban egy alapterületű csarnokban kezdte meg működését a Tatabánya-Környe Ipari Parkban a BECOM Electronics Hungary Kft., s a társaság tevékenységének sikereit igazolja, hogy ez év májusában már bővítésbe kezdett. Az új, 2 ezer négyzetméter alapterületű csarnok megépítéséhez, a nettó 480 millió forint értékű beruházáshoz a társaság 144 millió forintos uniós támogatást nyert el. A BECOM Electronics Hungary Kft. a már meglévő csarnokához kapcsolódó új épületben gyártórészt, alapanyag- és késztermék tárolására alkalmas raktárszekciót, valamint egyéb kiszolgáló helyiséget alakítottak ki, s gondoskodtak a korábban épített üzem hő- és füstmentesítéséről. A pályázat benyújtásának időpontjában 75 alkalmazottat foglalkoztatott a cég, s teljesítve pályázati vállalását, mára 97 főre növelte létszámukat.

Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő társaság – a többi között – digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt olyan nagyhírű vállalatok részére, mint például a Panasonic, a Siemens Csoport, a GE-Medical. A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt 3 üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az egymilliárd forintot. A társaság a jelenlegi gazdasági évben fennállása legjobb forgalmát éri el, s a magyar vállalat számára is rekordév lesz, hiszen a forgalom további 40%-kal, majdnem 7 millió euróra nő.

Az új csarnok pénteki avatóünnepségén Popovics György, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke kiemelte: a fejlesztés megtestesíti a jövőbe és Magyarországba, a magyar gazdaságba, a magyar munkaerőbe vetett bizalmat. Egy ilyen újonnan megnyílt csarnok önmagán túli üzenettel bír, ugyanis akik itt élnek ebben az országban, azok pontosan tudják, hogy milyen nagy szükség van Magyarország megújulására, s ez csak a munkán alapuló társadalmi berendezkedés révén lehetséges. Akik ezt felismerik, felismerték azok gyárakat alapítanak, új üzemcsarnokot építenek, hogy munkát adhassanak az embereknek – fogalmazott, zárásul azt kívánva, hogy a beruházás fontos mérföldkő legyen azon az úton, amelyen haladva közösen helyreállítható a termelőmunka becsülete és a tisztességes munkával történő gyarapodás eszménye is.

Országunk, városunk jól halad azon az úton, amely a munka alapú gazdaság megteremtése felé vezet. Én úgy látom, hogy a helyi gazdaságfejlesztés szövetséget igényel a kormányzat és az önkormányzatok között. Ehhez a szövetséghez meg kell teremteni a forrásokat, amelyek, mint a most csarnokavató is bizonyítja, az Új Széchenyi Tervben rendelkezésre állnak – hangzott el Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében. A polgármester azt is elmondta: az elmúlt években a megyeszékhely önkormányzata 32 pályázaton 3,5 milliárd forint uniós forrást hozott a városba. A tatabányai cégek megközelítőleg 4 milliárd forintot nyertek fejlesztésekre, és további 23 projekt kapott összesen 7 milliárdos támogatást. Ünnepi gondolatai végén elismerését és büszkeségét fejezte ki, hogy a Becom Electronics Hungary Kft. egyik meghatározó szereplője lett a magyar elektronikai piacnak.

Johann Bock, a BECOM Electronics Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője a gyakran újragondolt projekt kapcsán elmondta: 25 évvel ezelőtt a cég alapítói azt az ambiciózus célt tűzték maguk elé, hogy 300 munkahelyet hoznak létre Hochstraß községben, a vezetés jelenlegi célja pedig, hogy a tatabányai gyártóhelyen 250 munkahelyet létesítsenek, ezért a bővítésbe 2 millió eurót fektettek. Terveikben az is szerepel, hogy a BECOM csoporton belül a tatabányai egység középtávon új és jövőbe mutató technológiát alkalmazó autonóm gyártóhellyé váljon. A helyiségeket úgy töltjük meg élettel, hogy birtokba vesszük. Tegyünk azért, hogy ezekben a helyiségekben a kommunikáció, a kreativitás és a felelősségteljes együttműködés szelleme leljen otthonra. S ez által minél több magyar állampolgár találjon itt számára kedvező munkahelyet, a továbbiakban pedig szolgálja ez a beruházás a magyar gazdaság fellendülését – zárta gondolatait Johann Bock.

Beke László, Környe Község polgármestere méltatta a beruházás jelentőségét.

A következő időszakban a BECOM mintegy 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést hajt végre, mellyel jelentősen növelheti a kibocsátási volument, s amelytől versenypiaci pozíciójának továbberősödését várja. A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő üzem fejlesztéseként jövőre tervezik az autógyártási termékekre vonatkozó műszaki szabványok tanúsítványainak megszerzését, hogy a már meglévő csúcstechnológiát még jobban kiépíthessék, s ezzel megalapozzák a BECOM Electronics Hungary Kft., mint önálló vállalat piaci helyét. (logsped)

További információk:2011.11.13.