Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Balatoni Kompmenetrend változás 2018. január 1-től

A Tihanyból a déli partra igyekvők és ott dolgozók számának növekedésével indokolja a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a 2018. január elsejétől életbe lépő új kompmenetrend bevezetését. (MI)

Eszerint Tihany-révből minden járat negyedórával korábban indul, Szántódról viszont változatlanul egész órakor indítják a személy- és járműszállító hajót.

Az új menetrend szerint január elsejétől február 22-ig Tihanyból reggel negyed 8-kor indítják az első, délután negyed 6-kor az utolsó járatot.Februárban ugyanakkor még este negyed 7-kor se lesz késő kompra szállni az északi oldalon, március 14-től pedig már a tavaszi menetrend szerint, azaz 40 percenként közlekednek az átkelőhajók.

A Bahart december 15-én tartott közgyűlése elfogadta a társaság 2018. évi üzleti tervét, és ezzel véglegessé vált, hogy a jövő évben változatlanok maradnak a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatások, ahogyan díjemelésre sem kell számítani.

Az egész éven át igénybe vehető balatoni kompközlekedés népszerűségét mutatja, hogy december elejére az utasszám már elérte az 1,14 millió főt.
(logsped)

2017.12.31.