Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Autóipari Kompetencia Központ épül a Győri Ipari Parkban fázisa

Kapcsolódó oldal:  Autóipari Kompetencia Központ épül a Győri Ipari Parkban

Autóipari Technológia Kompetencia Központtal bővül a Győri Ipari Parkban működő INNONET.

Innovációs és Technológiai Központ (Innonet), amely a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TECHNONET I. ütemének megvalósítására. Az új inkubátorház alapkövét kedden délelőtt rakták le a tulajdonosok, az ügynökség ügyvezetője, és a kivitelező.

Az eseményen Simon Róbert Balázs elmondta, az Innonet tulajdonosi köre, amelyben a legnagyobb üzletrésszel (85%) Győr városa rendelkezik, úgy véli, recesszió idején, ha lehet, fejleszteni kell, ezért döntöttek úgy, hogy belekezdenek ebbe a beruházásba. A megyeszékhely, és a megyei kereskedelmi és iparkamara az ehhez szükséges törzstőke emelést közösen biztosította.

Ezzel a társaság törzstőkéje több mint kétszeresére nőtt. A két kisebbségi tulajdonos, az UNIVERSITAS-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség az egyetemi szakmai hátteret és a széleskörű innovációs kapcsolatrendszert biztosítja a projekt számára. Az alpolgármester rámutatott, az önkormányzat kiemelten kezeli a mikro- és kisvállalkozások támogatását, ezt mutatja többek között, hogy a tavalyihoz hasonlóan, idén is biztosítanak egy munkahelymegőrzést szolgáló pályázati keretet. 2010-ben 100 millió forintot különítettek el erre a célra. Simon Róbert felhívta a figyelmet a szakképzési rendszert érintő változásokra is, amelyek a munkaerő-piaci igények kielégítését szolgálják.

Mihalicz Antal, a szintén tulajdonos (15%) megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint invesztálni kell az innovációba, és nagy szükség van még egy inkubátor rendszerű épületre az ipari parkban, ahol az elmúlt évtizedben 14 országból 90 cég telepedett le. (Győri Nap)

További információk:2009.05.16.