Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Átadták a felújított gyulai Almásy-kastélyt

Ma volt felújított Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont átadása. (MTI)

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Görgényi Ernő , Gyula polgármestere, Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott , Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök) és Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője átvágja a nemzetiszínű szalagot a felújított gyulai Almásy-kastély átadásán.


MTI Fotó: Rosta Tibor


Gyula Város Önkormányzata 2011-ben vagyonkezelésbe vette az állami tulajdonú kastélyt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. A főszárnyra és a kastélypark megmaradt részére 2012-ben benyújtott sikeres EU-s turisztikai vonzerő-fejlesztési pályázat keretében 2014-15-ben – a műemléki elveknek megfelelő módon – teljes körűen helyreállításra került az épület.

A projekt keretében zajló kertrendezés és rekonstrukció célja az egykori uradalmi díszkert hangulatának megidézése, olyan csendes városi közösségi tér létrehozása, amely a nyüzsgő központból kilépve a látogatóknak és a helyi lakosságnak egyaránt lehetőséget biztosít a pihenésre, feltöltődésre, a látottak elmélyítésére. A látogatók a díszkertben egész évben zavartalanul élvezhetik a műemléki környezetet és a kastély épületének esztétikai szépségét – mind nappal, mind pedig – a díszkivilágításnak köszönhetően – az esti órákban.
(logsped)

2016.03.18.