Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az Árkád Szeged 2011 őszén nyit

Kapcsolódó oldal:  Az Árkád Szeged 2011 őszén nyit

A dél-alföldi régió legnagyobb bevásárlóközpontja épül fel 2011 őszére: 3 szinten, 41 ezer bérelhető négyzetméteren 130 üzletet, éttermeket, kávézókat alakítanak ki. Az Árkád Szeged alapkövét kedden helyezték el ünnepélyesen az építkezés helyszínén.

Az épülő Árkád Szeged beruházója, az ECE-cégcsoport, a kivitelező Market Zrt. képviselői, valamint a szegedi városvezetők jelenlétében kedden délben rakták le az új bevásárlóközpont alapkövét. A Londoni körút, a Bakay Nándor, Boross József és Rigó utcák által határolt telken – 7 méteres mélységben – a leendő mélygarázs alapjába helyezték el azt a hengert, amely a tervrajzokat, a finanszírozási szerződés egy példányát, aprópénzt, valamint három napilap, köztük a Délmagyarország egy-egy keddi számát tartalmazta.

Az ünnepélyes alapkőletételt megelőzően sajtótájékoztatón jelentette be Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója, hogy az ECE és a Westdeutsche Immobilienbank AG hitelszerződést írt alá a bevásárlóközpont finanszírozásáról. A pénzintézet 74 millió euró hitelt nyújt a szegedi beruházáshoz, amelynek összköltsége több mint 100 millió euró – közel 30 milliárd forint. Az Árkád Szeged az ország jelenleg legnagyobb külföldi tőkével finanszírozott építési projektjei közé sorolható.

Christoph Augustin hozzátette, a bank bizalma, és az, hogy a nyitás előtt több mint egy évvel a 130 üzlet felét már sikerült bérbe adni, jelzi: a projektet a pénzügyi válság ellenére is meg lehet valósítani. A bérlők között olyan nagy nemzetközi divatmárkák is szerepelnek majd, amelyek jelenleg nem képviseltetik magukat Szegeden.

Scheer Sándor, a generálkivitelező Market Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy az Árkád Szeged építése az ütemterveknek megfelelően, napra pontosan halad, a 100 ezer négyzetméter bruttó alapterületű beruházásnál átlagosan 800 főt foglalkoztatnak.

A város régióközponti szerepe erősödik azzal, hogy ekkora bevásárlóközpont épül. Az Árkád szorosan illeszkedik az önkormányzat belváros-rehabilitációs programjához is – tette hozzá. Az ECE Projektmanagement Budapest Kft.-vel településrendezési szerződést is kötöttek: ennek értelmében 1 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztés valósul meg az Árkád közelében. A beruházó többek között vállalta, hogy szélesíti a Bakay Nándor utcát, új trolivezetéket alakít ki, és parkosít.

Árkád Szeged


A 3 szintes Árkád Szegedben 2011 őszére 41 ezer bérbe adható négyzetméteren 130 üzlet, valamint kávézók, éttermek épülnek. Az áruházhoz tartozó mélygarázsban, valamint a tetőn összesen 1350 autó parkolhat ingyen. Az Árkád építtetője, az ECE-csoport 1965 óta fejleszt, tervez, kivitelez és ad bérbe bevásárlóközpontokat. Jelenleg Európában piacvezető vállalkozásként 14 országban 116 központot üzemeltet. A 3,6 millió négyzetméteres alapterületen 12 ezer 500 üzlet működik, a csoport éves forgalma 13,3 milliárd euró. Magyarországon eddig Budapesten kívül Pécsett, Győrött és Debrecenben építettek bevásárlóközpontot.

A volt kendergyár helyén készülő Árkád megőrzi a régi üzemépület egyes elemeit: a Rigó utcai fal eredeti tégláit például beépítik a homlokzatba. A bevásárlóközpontban kiállítják a nagy múltú iparra jellemző gépeket. (DM)

További információk:


Bérbeadás

Tel: 06 1 434 8217
Fax: 06 1 434 8207
shop@ece.hu

2010.08.25.