Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal  

Ingatlan   

Arena Corner Irodaház: Raiffeisen Banknak adtak ki területet

További területeket adtak ki a Raiffeisen Ingatlan Zrt. által fejlesztett Arena Corner Irodaházban. A Citibank szolgáltató központja illetve a Vodafone operációs központ bérletét követően újabb nagybérlővel írt alá szerződést az Orco Property Group - az épület tulajdonosának vagyonkezelője. A bérlő ezúttal a Raiffeisen Bank Zrt., közel 8.500 m2-es bérterülettel.Az épület telítettsége ezzel megközelítette a 2008 nyarára elvárt 80 - 90% - os telítettséget. Tovább növelte az épület létrehozásában részt vevők örömét és elégedettségét, hogy a tervező Lukács István okleveles építészmérnök Ybl-díjának indoklásában más munkái mellett kiemelten az Arena Corner szerepelt.

"Több céggel tárgyalunk a ház még kiadó felsőbb szintjein ill. a fölszinten elhelyezkedő kb. 3000-4000 négyzetméter területre is. A közel 800 négyzetméteres étterem-kávézó és két kisebb bérlő tárgyalásai is lezárultak, hamarosan ők is beköltöznek és elkezdik a munkát." - nyilatkozta Vajda Tibor, a bérbeadás koordinálását végző Colliers ügynökség projekt-felelőse.

A legújabb bérlő a Raiffeisen Bank Zrt. egy éve, 2007. júliusában kezdte meg a pályáztatási folyamatot a kinőtt V. kerületi és XV. kerületi központok kiegészítésére. Olyan épületeket céloztak meg a meglévő kínálatból, amelyek vagy a Váci úti folyosón vagy a Hungária körút közelében helyezkedtek el; amelyek tömegközlekedéssel és autóval is gyorsan és könnyen elérhetők a meglévő belvárosi és Késmárk utcai központokból. Amellett, hogy építészetileg színvonalas és a kor követelményeinek megfelelő műszaki színvonalú házat keresett a bank, fontos szempont volt az is, hogy a területek alkalmasak legyenek mind a sűrűbben bútorozható nyitott típusú mind a szeparált ún. szobás kialakításra. A kiválasztott épületnek megfelelő mennyiségű parkolóval is kellett rendelkeznie.

A pályázat győztese a Hungária krt. és Kerepesi út kereszteződésében fekvő Arena Corner, amely nemcsak lokációban, de a területek minőségében és a kínált kialakítás színvonalában is versenyképesnek bizonyult. (Logsped)
2008.07. 22.