Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Álláskeresők száma nőtt Nógrádban

Kapcsolódó oldal:
  


Drámai mértékben nőtt az álláskeresők száma Nógrádban

A megyében 22,2 százalékos a munkanélküliségi ráta, ez a harmadik legrosszabb mutató az országban.

A gazdasági válság kezdetétől készített elemzésből kiderül: Nógrád megyében múlt év októberében 15.710 álláskeresőt tartottak nyilván, a létszám 2009 márciusában már 19.914 volt. Ez a 2007 októbere és 2008 márciusa közötti időszakhoz képes 2,2-szeres növekedés.

A megyében 22,2 százalékos a munkanélküliségi ráta, ezzel a térség továbbra is a harmadik legrosszabb mutatóval rendelkezik országosan.

Az utóbbi öt hónapban csaknem tízezer ember kérte nyilvántartásba vételét, közülük a hétszázat sem érte el az első alkalommal munkanélkülivé válók, illetve a pályakezdők száma. Az újra álláskeresővé válók között azok voltak a legtöbben, akik közcélú, közhasznú, vagy közmunka miatt kerültek ki a regisztrációból. Ilyen munkalehetőség van jelenleg is a legnagyobb arányban, a 2008 novembere és 2009 márciusa között bejelentett 2.736 álláshely 63 százalékát a közfoglalkoztatás teszi ki.

2008 októbere óta 308 dolgozót küldtek el a munkáltatók csoportos létszámleépítés keretében, elsősorban a balassagyarmati és a rétsági körzetben. (Hírszerző)
(logsped)

2009.04.10.
  Hírlevél kérés