Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről döntött a Waberer’s

Kapcsolódó oldal:  650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről döntött a Waberer’s

650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről állapodott meg a Waberer’s International Zrt. a Volvo Trucks-szal.

Az idei kontingenssel együtt a Waberer’s továbbra is a svéd gyártó legnagyobb európai közúti fuvarozási vevője. A beszerzés finanszírozásában részt vesz a Volvo Financial Services. Az aláírt megegyezés Európa meghatározó közúti fuvarozója, a Waberer's és a Volvo Trucks valamint a Volvo Financial Services között régóta fennálló és kölcsönösen eredményes kapcsolat újabb lépése.

A megállapodás része annak a nagyszabású fejlesztési programnak, amelynek keretében a Waberer’s 2013-ban több mint 1100 új vontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzések hozzájárulnak ahhoz, hogy Európa egyik legfiatalabb flottájának átlagéletkora továbbra is két évesnél alacsonyabb maradjon. A korábbi évek kamion beszerzési számait két és félszeresen meghaladó idei mennyiséget a Waberer’s szolgáltatásai iránt jelentősen megnövekedett megrendelői igények indokolják. 2013 első hat hónapjában a társaság ügyfeleinek száma 300-zal, a fuvarteljesítmény 15 százalékkal, a több mint 3000 szerelvényből álló fiatal flotta által megtett fuvarkilométer pedig 20 százalékkal növekedett.

A Volvo által szállított FH típusú Euro 5 EEV környezetvédelmi besorolású járművek teljesítménye 460, illetve 500 lóerő, nyomatéka 2300, illetve 2500NM. A Waberer’s a komplett rakományok nagy távolságokra való fuvarozására specializálódott, ezért a beszerzett vontatók teljesítményét az üzemanyag-fogyasztásra és a fuvarfeladat megoldásához szükséges időre gyakorolt kedvező hatása miatt folyamatosan növeli. Az elmúlt öt évben a társaság által megvásárolt Volvo erőforrások teljesítménye vontatónként 100 lóerővel növekedett.A kamionok fülékéinek felszereltségéhez tartozik két kényelmes ágy, 27 literes hűtőszekrény, állófűtés, klíma, elektromos ablakok és tükrök. A korszerű fedélzeti számítógép segítségével a gépkocsivezető jól követheti saját és járműve teljesítményét. A biztonságos közlekedést ABS, tárcsafékek, EBS menetstabilizációs program segíti.

A környezetkímélő fuvarozás iránt elkötelezett Waberer’s International Zrt. számára fontos szempont, hogy a vontatói – amelyek évente 330 millió kilométert tesznek meg Európa útjain – minél kevésbé terheljék a környezetet. Mivel 2014-től az Európai Unióban már csak Euro 6-os besorolású vontatók értékesítését engedélyezik, a társaság már tesztel a legmagasabb környezetvédelmi besorolású vontatót.

A Volvo Truck és a Waberer’s között fennálló közel negyedszázados együttműködést a környezet iránti érzett kölcsönös felelősség jellemzi. Ennek jegyében érkezik a társasághoz az év második felében a Volvo első, az Euro 5-öshöz képest is mintegy negyedével kevesebb szilárd részecskét és üvegházhatású égésterméket kibocsátó Euro 6-os vontatója. Az új erőforrást Európa FTL specialistája különböző távolságok, terhelések és útviszonyok között teszteli majd. A független kerékfelfüggesztésű jármű el lesz látva az I-see elnevezésű intelligens tempomattal, amely GPS jelek segítségével vett topográfiai adatok alapján vezérli a járművet, valamint integrált állóklímával is. A Waberer’s nagy figyelmet szentel az üzemeltetési tapasztalatoknak, amelyek megalapozzák a jövő évi beszerzésekre vonatkozó döntését. (logsped)

2013.10.11.