Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  1500 helyen vásárolható megyei matrica

Egyelőre 1500 helyen lehet a megyei matricákat megvásárolni, több töltőállomás és határátkelő mellett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán is, itt álltak a legtöbben sorba. (MTI)

Már működik az új autópálya-díjfizetési-rendszer is. A régi, időalapú matricákat ugyanott, ugyanúgy lehet megvenni, mint eddig, és ugyanúgy is lehet használni. Az újdonság az, hogy már megyei matricát is lehet venni - egyelőre nagyjából 1500 helyen. Az első nap az 5000 forintos Pest megyei matricából fogyott a legtöbb.

Én nagyon sokat közlekedek a megyén belül az autópálya szakaszokon, és hát meg kell, hogy mondjam, sokkal jobban megéri, mint az eddigi éves autópálya matrica - mondta az M1 Híradónak a nyíregyházi Bánhidi Krisztián.

A legtöbben nemcsak egy, hanem több megyére is vásároltak használati jogosultságot, így - a megyénként 5000 forintos díjjal - lényegesen jobban járnak az éves autópálya matrica majdnem 43 000 forintos árához képest.

Egyelőre 1500 helyen lehet a megyei matricákat megvásárolni, több töltőállomás és határátkelő mellett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán is, itt álltak a legtöbben sorba.

Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője elmondta: Január elsején nulla órától a több mint 1500 viszonteladói értékesítési ponton, illetve az ematrica.autopálya.hu online felületen lehet megyei matricát váltani, illetve továbbra is elérhetők és megvásárolhatók a korábbi matricatípusok, így a 10 napos, a havi, és az éves országos matrica is.

Az értékesítő pontok listája megtalálható a nemzetiutdij.hu oldalon. A szolgáltató szerint február elsejétől azonban már az összes korábbi matricaértékesítési ponton kapható lesz a megyei matrica is. Azt pedig, hogy pontosan melyik gyorsforgalmi úton kell használni a matricát, a megyei térképeken lehet megnézni, többek között a nemzetiutdij.hu weboldalán. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózatot pirossal jelölték, az ingyeneset pedig zölddel.

További információk:2014.03.17.