Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



125 éves lett a Scania 2016-ban

A Scania 2016-ban ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, ami egyben 125 év folyamatos fejlődést jelent.

A magántulajdonban levő vasúti vagonokat készítő svéd cég 1891-es alapításától a jelenlegi, hálózatba kapcsolt járműveket gyártó vállalat történetében számos pénzügyi nehézségnek és ellenséges felvásárlási kísérletnek állt ellen. És a sikeres utazás folytatódik.
 








Itt olvashatunk egy rovid osszefoglalot a Sc ania torteneter.l az 1891-es kezdetekt.l egeszen maig.

1891. A nyitott aru- es normal utasszallito vasuti koc sikat gyarto vallalatot, a Vabist megalapitottak Sodertaljeban. Nagyjabol 20 evvel kes.bb jott letre a Sc ania-Vabis a Vabis, valamint a malmoi szekhely. gepgyarto vallalat, a Sc ania egyesulesevel.

1923. August Nilsson, a Scania-Vabis tervez.mernoke, kifejlesztett egy negyhengeres felulszelepelt motort. Mind a tehergepkocsik, mind a buszok profitalhattak erejeb.l es megbizhatosagabol.

1936. A Scania-Vabis kifejlesztette els. dizelmotorjat, ami a sajtotesztek soran leny.gozte a szakujsagirokat: .Meglepetesemre alig hallottam a motor hangjat. De a hatasat annal jobban ereztem: a busz ugy gyorsult, mint a kil.tt nyilvessz..h . irta egyikuk a tesztut utan.

1961. A Scania-Vabis Braziliaban, Sao Paulo kozeleben, Sao Bernardo do Campoban megnyitotta els. Svedorszagon kivuli gyartoegyseget.

1969. Egy legenda szuletese. A Scania bemutatta 350 loer.s 14 literes V8 turbofeltolt.s motorjat. Abban az id.ben Europa leger.sebb tehergepkocsi motorjanak szamitott, es egyuttal megtestesitette a Sc ania alac sony fordulatszam melletti nagy nyomatek filozofiajat.

1980. A Scania bevezette a 2-es szeriat, az els. modularisan megtervezett jarm.c saladot.

1988. Bevezettek a 3-as szeriat, ami egy evvel kes.bb megnyerte a Nemzetkozi Ev Tehergepkocsija dijat. Az uj termekc saladdal a Sc ania kepesse valt az ugyfelek igenyeire szabott tehergepkocsikat gyartani. 2015-ben ezt a tipust valasztottak .Minden id.k legjobb teherautojanakh a brit Commerc ial Motor magazinnal.

1995. A 3-as utan a 4-es szeriat is bevezettek, ami egy evvel kes.bb megkapta a Nemzetkozi Ev Tehergepkoc sija dijat.

2000. A Sc ania egymilliomodik jarm.ve elhagyta a gyartoszalagot. 2003. Bemutatkozott a Sc ania Fiatal Europai Tehergepkocsi-vezet. (YETD) verseny. Szamos gy.ztest koronaztak meg azota.

2009. A Scania bevezette a Scania Touring tavolsagi buszt. Tortenelmi lepesnek konyvelhet. el, hogy a Scania a kinai felepitmenygyartoval, a Higerrel kozosen gyartja Kinaban a buszokat a vilagpiac ra.

2010. 730 lóerővel a Sc ania új V8 motorja a világ legerősebb tehergépkocsi motorja lett, amely kimagasló üzemanyag-hatékonysággal rendelkezik.

2011. A Scania a törvényi előírások hatályba lépése előtt két évvel mutatta be Európa első Euro 6-os tehergépkoc siját.

2013. Bemutatták az új, hosszú távú fuvarfeladatokra tervezett Streamline termékc saládot.

2015. A Sc ania átadta 150.000. hálózatba kapc solt járművét.

…. és ez 125 év c sak a kezdet. Az izgalmas jövő még előttünk van.

A Sc ania világsikeréhez a Magyarország is hozzájárul, mely a 2005-ben megalakult Scania CER (Közép-Kelet európai Régió) régióban Csehország és Szlovákia részvételével erősíti a piacot. A Sc ania Hungária Kft. 1995-ben alakult meg. Az első saját tulajdonú biatorbágyi szerviz 1998-as létrejöttét további hat másik követte, a nyugati országrészben Nagykanizsán, Lébényben, Kaposváron, valamint keleten a Budapest -keleti, a tiszaújvárosi és a szegedi telephely megalakulása.

A vállalat egészére jellemző szakértelem eredményeképp a Sc ania Hungária Kft. 2008 augusztusában megkapta a Business Superbrands díjat, mely elismerést azon márkák legjobbjai kapják, akik nem a fogyasztókat célozzák meg, hanem vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki termékeikkel.
(logsped)

2016.03.07.