LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép
   Blog
      LogSped Blog

M7

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal   Közlekedés    Közút  

Kész az M7-es! - Autópálya vezet az Adriára

Kedden átadják az M7-es autópálya utolsó magyarországi szakaszát, a Zalakomár és Nagykanizsa közötti nagyjából 15 kilométerét. Ezzel a Letenye-Gorican határátkelőig, valamint a határátkelő után végig autópálya vezet az Adriára. Kedden átadják az M70-es határátkelőt, és folytatásaként a szlovéniai autópálya a Pince-Lendva-Beltinci szakaszon - írja az Index.

Negyvenkét évvel azután, hogy megépült az első szakasza - még csak egy fél autópályaként - átadják az M7-es magyarországi szakaszának utolsó részét. A Zalakomár és Nagykanizsa közötti nagyjából 16 kilométerrel - amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szabó Pál közlekedési miniszter fog átadni - teljessé válik Budapest és a horvát határ között az autópálya.
A Zrínyi híd még épül

A Letenye-Gorican (Muracsány) határátkelőnél még épül a Murán az új, négysávos, 216 méteres autópályahíd, amit Zrínyinek fognak hívni. Ezt a munkát várhatóan októberre fejezi be a kivitelező zágrábi Hidroelektra Niskogradnja d.d., amely a magyar és a horvát állam négy-négy millió eurójából építi meg az átkelőt. Akkortól az M7-esen és a horvát A4-es autópályán közvetlenül lehet eljutni Budapestről és az ország belsejéből - sőt, az M0-s keleti szektorának átadása után akár az észak-keleti megyékből is - az Adriára.

Az M7-esnek ezt a szakaszát eredetileg az időközben becsődölt Viadom vezette konzorcium kezdte építeni. A magyar tulajdonban lévő építőipari cég bedőlése után a munkálatokat tavaly májusban a korábbi konzorciumi partnere, az osztrák Porr, és annak leányvállalata, a szintén osztrák Terrag-Asdag vitte tovább.

Eredetileg a Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti teljes szakaszt május végére kellett volna átadni. Azonban csak a Balaton partja és Zalakomár közötti húsz kilométerrel sikerült elkészülni határidőre. Ennek részben az volt az oka, hogy a megváltozott autópálya-törvény akadályozta a közművek kiváltását, de az április végén bejelentett csúszás összefüggött a kivitelezőváltással, valamint technológiai nehézségekkel is.

Szlovén sztrádát is avat Gyurcsány

Gyurcsány és Szabó kedden még egy autópályát avat. Forgalomba helyezik ugyanis Szlovéniában az M70-es autóutunk folytatásaként megépült Pince-Lendva-Beltinci autópálya-szakaszt, valamint a gyorsúton a Tornyiszentmiklós-Pince határátkelőt. Mivel Beltinci után már készen van a sztráda - azt a múlt héten adták át -, Mariborig is végig gyorsforgalmi úton lehet mostantól eljutni.

Letérni csak akkor kell, ha tankolni akarunk: benzinkút ugyanis továbbra sincs az M7/M70-esen Siófok és a horvát/szlovén határ között. Az első kutak az M7-esen, annak balatoni szakaszán, az év végére készülhetnek el. Ez nemcsak a tankolás miatt probléma, hanem azért is, mert a matricaköteles M7-esen nem lehet megvenni a vignettát. (index)
2008.08.19.

  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped