Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Vonatjegyeket is árul a BKK

Megkezdte a Budapest Közlekedési Központ (BKK) a MÁV vonatjegyeinek értékesítését a kelenföldi ügyfélközpontban. (MÁV-START)

A BKK Zrt. és a MÁV-START Zrt. 2014-ben értékesítési együttműködést kezdeményezett, melynek eredményeképpen megállapodtak arról, hogy a vasúttársaság vonatjegyeit és bérleteit a BKK Zrt. kelenföldi ügyfélközpontjában is értékesítik.

A megállapodás most különösen aktuális, mert a Déli pályaudvart – a Gellért-hegy nyúlványa alatt húzódó alagút feletti rézsű megcsúszása miatt – ideiglenesen le kellett zárni, így a Kelenföldi pályaudvarra az eddigieknél is nagyobb terhelés hárul a vasúti személyforgalom kiszolgálásában. A BKK Zrt. a vasúti jegyek értékesítésével kíván segítséget nyújtani a pályaudvar tehermentesítésében.

A Kelenföldön tavaly megnyitott BKK Ügyfélközpont jelentős kapacitásokkal rendelkezik: kivitelezésekor a BKK Zrt. minden szükséges informatikai és egyéb infrastrukturális előkészítést megtett annak érdekében, hogy egy majdani MÁV-START-együttműködéssel vasúti jegyeket is értékesíthessen. Ennek köszönhetően tegnaptól a vasúti menetjegyek és bérletek is megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjában, mely mindennap reggel 5:30 és 22:00 között várja az ügyfeleket.
(logsped)

2015.02.28.