Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVonatjegy mobilegyenlegről

Kapcsolódó oldal:  Vonatjegy mobilegyenlegről

2012. május 10-től már nemcsak bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is.

A szolgáltatás mindhárom mobilhálózatból elérhető, így az előzetes várakozások alapján, 2012-ben több tízezren választják majd ezt a vásárlási lehetőséget. A fejlesztés révén bővülhet az online jegyváltók köre, így a vasúti pénztárak előtt tovább csökkenhetnek a sorok.

A MÁV-START Zrt. 2008-ban indította el internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a pénztárak előtti sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthatók a vasúti menetjegyek. A rendszerben vásárlók tavaly november óta már nemcsak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol – akár otthon is – ki tudják nyomtatni a menetjegyeket. Az internetes vasúti menetjegyváltás lehetőségével eddig több mint 1,2 milliószor éltek az utazók, a szolgáltatást évről évre egyre többen választják.

Május 10-től már azok az utasok is tudnak teljes árú menetjegyet, helyjegyet/pótjegyet, élőállat és kerékpárjegyet online vásárolni, akik idegenkednek az internetes bankkártyás fizetéstől, mert fizetési lehetőségként a mobiltelefonos egyenlegüket is választhatják.

Az ilyen módon megváltott vasúti menetjegy díja megegyezik az egyéb módon megvásárolható menetjegy árával. Ezen felül az ügyfélnek csak a vásárlást jóváhagyó SMS díját kell fizetnie a díjcsomagja alapján.

A mobilegyenleg terhére történő jegyváltás kényelmesen, a nap 24 órájában elvégezhető, a tranzakciók alsó határa 130, a felső korlát pedig 7.500 forint.

Kedvezményes menetjegyek értékesítése ezen a csatornán nem lehetséges, egyelőre kizárólag teljes árú jegyek vásárlása megengedett.

A menetjegyeket honlapunkra bejelentkezve lehet megrendelni, majd a mobilegyenleges fizetés választása után kell megadni a telefonszámot, aminek a terhére történik a vásárlás.

A szolgáltatás mindhárom mobilhálózatból, azaz a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone ügyfelek számára is elérhető.

A folyamat során az ügyfél egy SMS-t kap, amelyben a szándékát három percen belül meg kell erősítenie. A vásárlás után a vasúttársaság SMS-ben küldi el az ügyfél által megadott számra a jegy átvételéhez szükséges tízjegyű kódot. Ezt az ország negyven vasútállomásán (a legnagyobb forgalmú vasútállomásokon, az IC megállóhelyeken és a turisztikailag fontos állomásokon) található internetes jegykiadó automaták bármelyikébe be lehet ütni, és a jegyet ily módon kinyomtatni a vonat indulása előtt bármikor. Otthoni jegynyomtatásra is lehetőséget ad a mobiltelefonos vásárlás.

A szolgáltatás részleteiről további tájékoztatás a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámon kérhető. Az utasok a mobiltelefon-szolgáltatójuktól is tájékozódhatnak. (logsped)

További információk:
2012.05.11.