Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVonatinfo: MÁV-START elindította az országos térképes online utas tájékoztatását

Kapcsolódó oldal:  Vonatinfo: MÁV-START elindította az országos térképes online utas tájékoztatását

A MÁV-START Zrt. elindította a térképen követhető valós idejű online utas tájékoztatást (Vonatinfo) - jelentette be Monszpart Zsolt vezérigazgató.

Elmondta: a MÁV-START honlapon elérhető, percenként frissülő Vonatinfo rendszerben a Magyarországon közlekedő személyszállító vonatok helyzete látható, ebből az utasok tájékozódhatnak a személyvonatok érkezéséről, az esetleges késésekről.

Vonatinfo országos térkép


Monszpart Zsolt hangsúlyozta: a MÁV-START igyekszik egyre jobb szolgáltatást nyújtani, aminek egyik fontos mérföldköve a Vonatinfo interaktív rendszer indítása, amely tervezhetőséget, áttekinthetőséget és információ keresi lehetőséget ad az utasok számára.

A jövőben várható utas tájékoztatási fejlesztéssel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy az idén karácsony környékén okostelefonon is el lehet majd érni a vasúti közlekedési információkat, például vágányzárról, rendkívüli eseményekről, marketing akciókról.

A vonaton utazó jegyvizsgálók is megkapják majd sms-ben az információkat, hogy az utasokat helyben tudják tájékoztatni a közlekedésről - tette hozzá a vezérigazgató.

Kormányos László, a MÁV-START Zrt. termék- és üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a közösségi közlekedési vállalatok együttműködése révén a későbbiekben kölcsönösen biztosítani tudják majd a forgalmi adatokat, például egy esetleges késésnél az átszállásnál megvárhatják az utasokat.

Kérdésre válaszolva Jándi Péter, a MÁV Zrt. UTAS projektért felelős tanácsadója elmondta, hogy a most bemutatott térképes online információs rendszer kialakítása 15 millió forintba került, a több vasúttársaság adatait tartalmazó központi információs adatbázis kialakítása és üzemeltetése 150 millió forintot, az okostelefonhoz kapcsolódó fejlesztések pedig 12,9 millió forintot tesznek ki. (MTI)

További információk:2011.08.02.