Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVonatinfó

Kapcsolódó oldal:  Elvira online vasúti menetrend

Honnan
Hová
A Vonatinfo mobilapplikációja az Android rendszert használók számára már néhány napja elérhető , az iOS-re kifejlesztett verzió jóváhagyásra vár és a Windows telefonok tulajdonosainak sem kell sokáig várniuk. (MÁV-START)
(logsped)
2015.03.01.

A MÁV-START Zrt. elindította a térképen követhető valós idejű online utas tájékoztatást (Vonatinfo) - jelentette be Monszpart Zsolt vezérigazgató.   
(MTI)
2011.08.02.

A MÁV-START új szolgáltatása keretében, az Elvira Online vasúti menetrendben az érdeklődő Online információt kaphat arról, hogy az adott vonat pontos, vagy késik.   
(logsped)
2009.12.02.
Vonatinfó: A vonatokról percre pontos tájékoztatás az interneten

Vonatinfó elnevezéssel a MÁV-START Zrt. új on-line szolgáltatást indított, melynek segítségével a látogatók a Budapest és Hegyeshalom között közlekedő vonatok aktuális helyzetét követhetik nyomon.
A Budapest-Miskolc, a Budapest-Szeged és a dél-balatoni viszonylatokon lesz elérhető a szolgáltatás.


Az utasok számára interneten keresztül nyújt valósidejű vonatinformációkat.

A szolgáltatás grafikus formában, térképen jeleníti meg a Budapest-Hegyeshalom vonalon a vonatok aktuális helyzetét, állapotát, illetve jelzi, hogy az adott pillanatban a járatok a menetrendnek megfelelően vagy késéssel közlekednek.

Mindezek mellett a Vonatinfó informál az érintett állomások napi menetrendjéről is. Az Elvira menetrendkereső rendszerén keresztül is elérhető, így egy adott, konkrét vonat aktuális helyzetére vonatkozóan is lekérhetők az információk.

A Vonatinfó hátterét egyrészt a napi menetrend, másrészt a forgalom-irányítási és forgalomellenőrzési rendszerekhez való közvetlen adatkapcsolat biztosítja.

A fejlesztés alkalmas további három vasútvonal integrálására is; a Budapest-Miskolc, a Budapest-Szeged és a dél-balatoni viszonylatokon lesz elérhető a szolgáltatás.

A Vonatinfó legfontosabb célja, hogy minél gyorsabban, pontosabban jussanak el az utasokhoz a vasúti közlekedéshez kapcsolódó információk.

(logsped)

További információk:

Országos vasútvonal vonatinformációs rendszer 

2009.07.06.