Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Vonalvillamosítás a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vasútvonalon

Közel 12 milliárd forintból villamosítja a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vasútvonalat a GYSEV. (MTI)

Az uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a Csorna-Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között a jövő év nyarára végeznek a munkálatokkal. Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság vezérigazgatója az eseményen azt emelte ki: a beruházás révén jelentősen bővülhet a térség észak-déli irányú vasúti teherforgalma is.

Ezzel a projekt a GYSEV által kitűzött stratégiai célok megvalósításának egyik mérföldköve, mondta, megemlítve: két évtizede tárgyalt kérdés a vonal villamosításának szükségessége.

A csornai vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón a GYSEV vezérigazgatója arról is beszélt, a villamosítás mellett számos állomáson hajtanak végre fejlesztéseket, valamint rugalmasabb, pontosabb, biztonságosabb működést lehetővé tevő központi forgalomirányítást vezetnek be ezen a vonalon.

"Csorna nagyon sokat köszönhet a vasútnak", mondta az eseményen Turi György (Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület), a város polgármestere, arra emlékeztetve, hogy a város virágkorának kezdete volt, amikor a 19. század végén öt irányba is megindult a vonatközlekedés.

A GYSEV közleményében az áll: a Csorna-Porpác szakaszon a munkálatok - várhatóan decemberi - befejezése után két hónappal indulhat meg a villamosított forgalom. A munkálatok során éjszaka folyamatos vágányzár lesz érvényben, de szeptember 28. és október 18. teljesen leáll a forgalom ezen a szakaszon.
(logsped)

2014.09.11.