Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Volán: hét regionális közlekedési központ

Határidőre megtörtént a Volán-társaságok integrációja: 2015 januártól hét regionális közlekedési központ viszi tovább a közszolgáltatási feladatok ellátását- közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.. (MTI)

A huszonnégy, alapvetően megyei szinten működő Volán-társaságból hét regionális közlekedési központ szerveződött, amelyek így költséghatékonyabban és szervezettebben tudnak működni.

A Volán-társaságcsoport szervezeti átalakításának elsődleges célja a költségvetési források hatékonyabb felhasználása mellett a szolgáltatási színvonal emelése, a munkahelyek megőrzése, valamint versenyképesebb vállalatok kialakítása - hangsúlyozta közleményében a vagyonkezelő.A Volán-társaságcsoport csaknem 18 500 munkavállalójával Magyarország helyközi közlekedésében gyakorlatilag az ország valamennyi települését eléri. Emellett 85 település helyi közösségi közlekedési szolgáltatója. Az átalakítási folyamat jogi része mellett az egy-egy régióban összeolvadó vállalatok a szervezetüket is átalakították, egységes vállalattá formálták. Mindennek költségeit a társaságok maguk termelték ki, a többi között már az átmeneti időszakban optimalizálták a beszerzési folyamatokat, valamint csökkentették a vezetői, irányítói létszámot.

Versenyképesség növelése

A társaságok az átalakítás időszaka alatt is a versenyképesség növelésére törekedtek, változatlan céljuk, hogy minden pályázati kiíráson induljanak és eredményesen vegyenek részt. Az önkormányzati megbízások mellett a szabadpiaci versenyben is több új jelentős megbízót sikerült szerezni, illetve a meglévő megbízási állományt jelentősen növelni - közölte a vagyonkezelő.

Az MNV közreműködésével lefolytatott tárgyalássorozatok eredményeképpen 43 jelentős megállapodás jött létre, amelyekben önkormányzati partnerek stabil és biztos helyi finanszírozást garantálnak a társaságoknak az önkormányzati megbízásoknál. A közleményben kitértek arra is: a társaságok új feladatok előtt állnak, intenzíven kell készülniük a 2017-es piacnyitásra. A Volán-társaságok kidolgozták azt a nagy volumenű jármű-modernizációs programjukat is, amelynek végrehajtása a szolgáltatásaik fenntartásához, színvonalának és versenyképességének megőrzéséhez, illetve növeléséhez feltétlenül szükséges - olvasható a közleményben.
(logsped)

2014.03.17.