Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVisszakerült tulajdonosaikhoz a mezőkövesdi repülőtér

Kapcsolódó oldal:  Visszakerült tulajdonosaikhoz a mezőkövesdi repülőtér

Újra a mezőkövesdi, a miskolci és a mezőkeresztesi önkormányzathoz került az M3-as autópálya és a Budapest-Miskolc vasútvonal közelében lévő mezőkövesdi repülőtér - írta az Észak-Magyarország.

Hat év után újra birtokba vette a 3500 méter hosszú és 80 méter széles kifutópályás egykori szovjet katonai repülőteret az eddigi befektetőtől, az ír-magyar érdekeltségű Fieldstone Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-től a három település. Az önkormányzatok még 2008-ban kötöttek bérleti szerződést a céggel, ám az szerintük semmilyen fejlesztést nem végzett a területen - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.A cikk szerint az észak-magyarországi régiónak, különösen Miskolcnak elemi érdeke a repülőtér ügyének mielőbbi rendezése, mivel a tíz százalékban tulajdonos megyeszékhelynek nincs olyan repülőtere, amely alkalmas teher- és utasszállító gépek fogadására.

Az érintett önkormányzatok szerint elsődleges, hogy szakmai befektetőt találjanak a reptér újbóli beindítására, működtetésére. A lap emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor a választás előtt a Fidesz mezőkövesdi nagygyűlésén azt mondta: választási siker esetén a repülőtér hasznosítási lehetőségét újból tárgyalják. (logsped)

2014.04.24.