Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A vasúti menetrend 2011 április 3-tól változik

2011 április 3-tól módosul a vasúti menetrend, több vonalon sűrítik a járatokat, és kerékpárszállító kocsikkal bővítik a szerelvényeket.

Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően - a nyári menetrend bevezetése előtt - tavasszal az 1. számú menetrendi módosítás ad lehetőséget a személyszállító vasúttársaságnak arra, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat. A módosítások az utasoktól beérkezett észrevételek alapján történt menetrendi intézkedéseket, a társvasutaknál bekövetkezett menetrendi változásokat és a belföldi szolgáltatások aktuális fejlesztéseit tartalmazzák.

A módosítások közül a legtöbb utast érintő fejlesztés a Budapest - Miskolc és a Budapest - Debrecen - Nyíregyháza vasútvonalakon lép életbe, eszerint a hétvégéken is óránként közlekednek az InterCity vonatok. Ezen felül a Budapest - Miskolc - Nyíregyháza és a Budapest - Szolnok - Debrecen útvonalon közlekedő InterCity szerelvények egy része újra kerékpárszállító kocsival közlekedik.

Megszűnnek április 3-tól a Sárbogárd - Bátaszék szakaszon a hétvégi korlátozások, így ismét kétóránként közlekednek egész nap a vonatok.

További változás a menetrendben, hogy a Budapest - Cegléd - Szeged vonalon közlekedő InterCity vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik vasárnaptól.

Bővebb információt az utasok a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat elérhetőségén a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is kaphatnak. (MÁV START)

További információk:2011.03.31.