Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVasúti körgyűrű megépítéséről döntött a kormány

Kapcsolódó oldal:  Vasúti körgyűrű megépítéséről döntött a kormány

Budapestet elkerülő vasúti körgyűrű épül a teherszállítás gyorsítására. A Tatabánya és a Cegléd közötti szakasz 2017 tavaszára készülhet el - jelentette be a külgazdasági államtitkár. (HírTV)

Tehervasúti körgyűrű épül a főváros körül - jelentette be a külügyi és külgazdasági államtitkár. A munkálatok jövő tavasszal indulhatnak, az elkészült vonalat - a tervek szerint - 2017 tavaszán adják át. Tatabánya és Cegléd között összesen 113 kilométer hosszú pályát építenek, két vágánnyal, villamosítva.

A beruházás során két Duna-hidat is építenek. Az elkészült vasútvonalon tehervonatok közlekednek majd, a szállítmányok a fejlesztés eredményeképp 5 helyett 1 nap alatt átszelhetik majd az országot. A repülőtérre vezető gyorsvasút megépítése ezzel lekerült a napirendről. Az építkezést a kínai fejlesztési bankkal kötött megállapodásból finanszírozzák majd.

"A kormány megvizsgálja azt is, hogy esetleges Európai Uniós forrás igénybevétele az jelentene-e kedvezőbb feltételeket, mint a kínai kormány által biztosított forrás igénybevétele - mondta Szijjártó Péter. - Amennyiben azonban az egymilliárd eurós kínai hitelkeret terhére valósítjuk meg ezt a vasúti beruházást, úgy a kivitelezést 2014 tavaszán, tehát jövő tavasszal meg tudjuk kezdeni" - tette hozzá a külügyi és külgazdasági államtitkár. (logsped)

2013.02.28.