Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A vasúti és a Volán tarifák emelkednek 2010

Kapcsolódó oldal:  A vasúti és a Volán tarifák emelkednek 2010 február 1-jén

A MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok által kiadott bérletek árai átlagosan 10, a jegyárak pedig 15 százalékkal emelkednek 2010. február 1-jén - közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium tegnap. A díjmentesen közlekedők a jövőben regisztrációs jeggyel utazhatnak.

A főként a MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok által kiadott bérletek árai átlagosan 10, a jegyárak pedig átlagosan 15 százalékkal emelkednek 2010. február elsejétől.

A vasúti és autóbusszal végzett helyközi személyszállításban 2007 májusától működik egységes díjövezeti-, tarifa- és kedvezményrendszer.

A változás forintban kifejezett mértékét néhány kiemelt távolságra az alábbi táblázat összegzi.

vasúti és a Volán tarifák 2010


A tarifarendelet módosítása felhatalmazást ad a regisztrációs jegyek bevezetésére is. A díjmentes utazásra jogosultak - a 6 év alattiak, a 65 év felettiek, a vasutasok és a Volánnál dolgozók - térítésmentes jeggyel utazhatnak a jövőben.

A regisztrációs jegy az utazás időpontját, valamint az indulási állomás és célállomás megnevezését tartalmazza. A tervek szerint a technikai feltételek megteremtésének időigényétől függően legkésőbb február végéig minden szolgáltató bevezeti az új jegytípust.

A regisztrációs jegy gyakorlati haszna a helyközi közösségi közlekedéshez kapcsolódó utazási és finanszírozási igények egyértelmű felmérése, és ennek köszönhetően a jobb tervezhetőség.

A lépés segíthet a menetrendek előkészítésében, például adatokkal szolgál majd a jellemző utazási távolságokról, a csúcsidőszakokról. A regisztrációs jegy alkalmazása alapozza meg a kedvezményrendszer átalakításának további lépéseit. (KHEM)

További információk:2010.01.23.