Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVasútbiztonsági fejlesztés a GYSEV-nél

Kapcsolódó oldal:  Vasútbiztonsági fejlesztés a GYSEV-nél

Közel egymilliárd forintos vasútbiztonsági fejlesztés indul a GYSEV-nél. Három átkelőben csapórudas félsorompót telepítenek , 23 helyen pedig jobban látható és hosszabb élettartamú LED-izzókat szerelnek a fényjelzőkbe - MTI információ.

Közel egymilliárd forintos vasútbiztonsági fejlesztés 982,6 millió forintos, 85 százalékban uniós, a fennmaradó részben magyar kormányzati finanszírozásban valósul meg.

Mint a támogatási szerződés keddi soproni aláírásán elhangzott, emellett olyan diagnosztikai rendszert építenek ki, amely alkalmas az átgördülő vonatok kerekeinek, csapágyainak menet közbeni ellenőrzésére, valamint annak vizsgálatára, hogy rakomány nem csúszott-e meg a szállítás során.
Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója az aláírást megelőző konferencián kiemelte, hogy bár a GYSEV európai összehasonlításban is az egyik legbiztonságosabb vasúttársaság, további erőfeszítéseket tesznek e téren. A cég vasúti átjáróinak több mint 82 százalékában van félsorompó vagy fényjelzés, de mint mondta, "nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberi tényezőt". Kövesdi Szilárd pályavasúti üzletágvezető megjegyezte: 434,7 kilométeres hálózatukban 304 vasúti átjáró van, azaz átlagosan másfél kilométernyi szakaszra jut egy. Az elmúlt fél évtized közel ötszáz balesetének statisztikái azt mutatják. a közúti átkelőkben történt balesetek egyike sem a vasúti személyzet hibájából következett be.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: 2010 őszén kérte fel az ország legjobb közlekedésbiztonsági szakembereit, hogy állítsanak össze egy infrastruktúra-fejlesztési tervet, ennek első állomása a GYSEV-nél induló projekt. (logsped)

2012.03.01.