Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébVáltozások a vonatok közlekedésében

Kapcsolódó oldal:  Változások a vonatok közlekedésében

2013 augusztus 26-ától visszaáll a vonatok közlekedésében a nyári menetrendet megelőző, megszokott közlekedési rend. A hétfő elsősorban a balatoni vonatok tekintetében hoz változást.

A tapasztalatok alapján azonban ősszel is kedvelt kerékpáros célpont a Balaton, így továbbra is közlekednek a tó körül a nagy befogadóképességű és a felújított kerékpárszállító-kocsik.Szintén hétfőtől lép életbe az éves menetrend 3-as számú módosítása, amely lehetőséget ad a vasúttársaságnak, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat. Ebben elsődleges szempont volt a hivatás- és diákforgalom még megfelelőbb kiszolgálása, továbbá az év közben felmerült utasforgalmi igények kielégítése. A módosítások újabb eljutási lehetőségeket, menetidő-csökkenést, több vonatmegállítási helyet, és – a jobban illeszkedő csatlakozások érdekében – korábbi vagy későbbi indulási időket jelentenek. Menetrendi változások az alábbi vasútvonalakon lépnek életbe:

a 20-as Székesfehérvár–Szombathely,
a 44-es Pusztaszabolcs–Székesfehérvár,
a 61-es Szentlőrinc–Sellye vonal,
a 100-as Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony,
a 121-es Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged,
a 125-ös Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya,
a 130-as Szolnok–Hódmezővásárhely,
a 140-es Cegléd–Szeged és
a 154-es Bátaszék–Baja–Kiskunhalas vonalon.

Az utasok a hétfőtől érvényes módosításokról a a normál tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon is kaphatnak bővebb felvilágosítást. Az éves menetrend, valamint a változások az internetes menetrendi keresőben is az utazók rendelkezésére állnak. (logsped)

2013.08.25.