Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébValós idejű utastájékoztató rendszert épít ki a Vértes Volán

Kapcsolódó oldal:  Valós idejű utastájékoztató rendszert épít ki a Vértes Volán

A Vértes Volán 108 autóbuszra szerelt nyomkövető és egy nagy teljesítményű számítógép segítségével valós idejű utastájékoztató rendszert épít ki Tata, Tatabánya és a két kistérség további 16 településén - mondta el a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.

Németh Tamás tájékoztatása szerint összesen ötvenkét megállóba helyeznek el elektronikus tájékoztató rendszert, amely megmutatja, hány percet kell várakozni a járat érkezésére. Az információkat a forgalomirányítók is megkapják és késés vagy a forgalom rendjét megzavaró esemény bekövetkezésekor beavatkozhatnak a menetrend helyreállítása érdekében.

A Vértes Volán az utastájékoztatási rendszer kiépítésre fővállalkozóként a Tigra Computer- és Irodatechnikai Kft.-vel kötött szerződést. Az informatikai fejlesztésre 272 millió forintos pályázati támogatást nyert el a közlekedési vállalat.

A társaság tavaly menetrendi és térképes útvonaltervező programot tett hozzáférhetővé honlapján a tatabányai helyi közlekedésről. Az útvonaltervezővel az adott megállótól végigvezethető, milyen járatokkal, mennyi idő alatt lehet eljutni a város különböző területeire. A program kiszámolja a menetidőt és a gyalogos közlekedést is jelzi.

A Vértes Volán Zrt. évente 14 millió kilométert teljesít, 267 autóbuszt tart üzemben és 17 millió utazást bonyolít le. Dolgozóinak száma 736, ebből 405 autóbuszvezető. (logsped)

2013.01.07.