Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Vállalkozói falu épül a Szentes Ipari Parkban

Kapcsolódó oldal:  Vállalkozói falu épül a Szentes Ipari Parkban

A vállalkozói falu építése megkezdődött a Szentes Ipari Park északi zónájában.

Pécs után az országban másodikként Szentesen épül olyan ipari parki övezet, ahová kifejezetten kis- és középvállalkozások települhetnek - jelentette be tegnapelőtti sajtótájékoztatóján Szirbik Imre. A polgármester elmondta, azért döntöttek új terület fejlesztése mellett, mert kiderült: azok az egyhektáros telkek, amiket az ipari park déli részén alakítottak ki, nagyok voltak egyes vállalkozások számára. Az önkormányzat pályázott, és nyert 182 milliós támogatást, így összesen 375 millió forintot fordíthat a Szarvasi út mentén elterülő 12 hektáros ingatlan teljes közművesítésére és aszfaltutak építésére.

A vállalkozói faluban 2000 négyzetméteres parcellákat kínálnak majd az érdeklődőknek, akik - a képviselő-testület döntése értelmében - nettó 6,5 euróért vásárolhatják meg a földdarab négyzetméterét. - Ennél jóval olcsóbban, vagy akár szinte ingyen területhez juthatnak azok, akik munkahelyteremtésre vállalkoznak. Az a cég például, amely 40 álláshelyet hoz létre, a kedvezmények miatt térítésmentesen kaphat egy 2000 négyzetméteres telket - tette hozzá Szirbik Imre.

A polgármester kitért arra is, hogy nemrég megállapodás született a város és három németországi tartomány között, hogy a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara első helyen Szentest ajánlja majd a beruházások célpontjaként.

Jelenleg 8,5 százalék az álláskeresők aránya Szentesen, ezt 6 százalék alá szeretnék szorítani. A vállalkozói faluba jövő tavasszal költözhetnek be az első cégek, de az ipari park déli részén már megkezdődtek a fejlesztések: négy társaság összesen 100-125 munkahelyet létesít a jövő év közepéig. (DM)

További információk:2010.06.17.