Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Útdíj: gondoskodnak az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának világításáról

A kormányszóvivő közlése szerint gondoskodnak arról, hogy legyen közvilágítás az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszán. (MTI)

Kovács Zoltán egy más témában tartott szerdai kormányszóvivői tájékoztatón kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy jogászoknak kell megvizsgálni a budaörsi polgármester tervezett intézkedését, amely szerint Budaörs önkormányzata nem fizeti tovább az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását.

Wittinghoff Tamás kedden közölte azt, hogy az érintett szakaszra bevezetett útdíj egyoldalúan megváltoztatta a közlekedési feltételeket, ezért a város február 28-i hatállyal felmondja a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést.

Kovács Zoltán szerdán azt mondta, egy-egy ilyen szerződéses kérdés rendezése túlmutat azon, hogy a polgármester csak úgy egyoldalúan felmondjon ilyen típusú megegyezéseket. A jogászok dolga eldönteni, hogy ehhez van-e joga, és hogy milyen keretek között lehet ezt orvosoni - tette hozzá a szóvivő.

Közölte: "gondoskodni fogunk arról, hogy ne boruljon sötétségbe ez az útszakasz".

A kormányszóvivő a január elsejétől díjköteles útszakaszok rendszerével összefüggésben beszélt arról is, hogy eddig körülbelül kétszázezren vettek már megyei e-matricát, és hogy a rendszert folyamatosan figyelik. Január 31-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összegyűjti a tapasztalatokat, és ezt követően, ha szükséges, módosítanak az intézkedésen - ismertette.

Kovács Zoltán annak kapcsán, hogy az M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételének visszavonása érdekében Vas megyében a tervek szerint csütörtökön civil kezdeményezésre blokád alá vonják az útszakaszt, azt mondta: a kormányzat korábban sem és a jövőben foglalkozik ultimátumokkal. Ezekkel a kérdésekkel párbeszéd révén tudnak foglalkozni - jegyezte meg.
(logsped)

2015.01.07.