Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Újabb területek találtak gazdára a fényeslitkei ipari parkban

Az elmúlt egy évben 22 hektárra szóló bérleti szerződést írt alá a fényeslitkei Orienter Intermodális Logisztikai Parkba betelepülni szándékozó beruházókkal a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. - közölte a park projektmenedzseri feladatait ellátó állami tulajdonú társaság az MTI érdeklődésére szerdán

Ezen a területen később kezdi meg majd tevékenységét a beruházó, ezenfelül újabb öt hektár megvételéről előrehaladott tárgyalásokat folytat az RFH egy külföldi tulajdonú vállalkozással. Itt várhatóan egy-két hónapon belül a konkrét szerződéskötésig is el lehet majd jutni - közölték.

A társaság közleményében hangsúlyozta, folyamatos az érdeklődés kisebb és nagyobb területek iránt, elsősorban külföldről, a tárgyalások menetén azonban sokat nehezítenek az ukrajnai események, mivel az érdeklődők java része az intermodalitás, valamint a határ közelsége miatt érdeklődik a terület iránt.

A Fényeslitke és Komoró között fekvő 160 hektáros, 3,5 milliárd forintból megépített és 2011 márciusában átadott ipari parkban már zajlik egy beruházás: az egyik befektető, az Alveare Zrt. 2013 novemberében jelentette be, hogy 957 millió forint értékben csaknem tíz hektáros területen egy propán-bután-gáz átfejtő telepet épít fel, ahol az Ukrajnából, széles nyomtávú vasúti kocsikon érkező cseppfolyós PB-gázt szivattyúzzák át az európai szabványú, normál vasúti nyomtávon közlekedő kocsikba, illetve a közúti tartályautókba.

A RFH közleményében utalt arra is, hogy "hosszú idők nehézségei után" a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt.-nek sikerült nyertest hirdetnie abban a közbeszerzésben, amely elkerülő út, illetve az ehhez kapcsolódó, közvetlenül a 4-es főúthoz kijutást biztosító felüljáró megépítésére vonatkozik.

Az előzetes tervek szerint az útépítés teljes egészében 2016 tavaszára fejeződik be, de a szakasz jókora része már az idei év harmadik negyedében használható lesz.
(logsped)

2015.01.29.