Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Újabb cégek költöznek a mórahalmi ipari parkba

Uniós támogatással tizennyolc cég költözik a mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Parkba. (DM)

A társaságok telephely-fejlesztési pályázatokon 892 millió forint támogatást nyertek, ezt 30 százalékos önerővel kiegészítve mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztés valósul meg a városban. A 18 cégből 16 zöldmezős beruházást valósít meg. Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, reméli, hogy a jövőben egyre több cég érkezik az ipari parkba, amelyhez a város igyekszik minden támogatást megadni. A most betelepülő cégek mindegyike magyar kisvállalkozás, és az első jelentős infrastrukturális beruházását hajtja végre. A fejlesztésekkel 56 új munkahely létesül Mórahalmon jövő nyárra.

A vállalkozások által tervezett tevékenységek között van egyebek mellett épületgépészeti szerelvények és acélszerkezetek gyártása, üzletviteli tanácsadás, nyomdaipari tevékenység, ipari tisztítószer- és papír nagykereskedelem, kamionok váltó- és futómű szervizelése, aszalt gyümölcsök csomagolása és forgalmazása.

Az önkormányzat 4,5 hektár területet biztosított a beruházások megvalósításához, és infrastruktúra-fejlesztést is végrehajt az érintett részen. A zöldmezős beruházások a Papírgyári út mellett kialakított ipari területen valósulnak meg, ahol csaknem 60 millió forintból fejlesztik az út-, a csatorna-, az ivóvíz hálózatot, közművesítenek, gázvezetéket és optikai kábelt építenek ki.
(logsped)

További információk:2014.09.25.