Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania V8 tehergépkocsi-család

Kapcsolódó oldal:  Új Scania V8 tehergépkocsi-család

A 3500 Nm és a 730 LE révén a Scania új csúcsszínvonalú V8-asa a legnagyobb nyomatékot és teljesítményt nyújtó tehergépkocsi-motor a piacon.

A Scania előkelő V8-as teherautói az új stíluselemeknek köszönhetően azonnal felismerhetőek az utakon. A kínálatban négy teljesítményszint szerepel: 500, 560, 620 és 730 lóerő. Az új, 730 lóerős motoron alkalmazott Scania XPI és egy sor egyéb műszaki újdonság új szintre emeli a nehéz-tehergépkocsik termelékenységét.

Az új, csúcsteljesítményű motor bemutatásával egy időben a Scania V8-as tehergépkocsi-családja - amely az International Truck of the Year 2010 díjjal kitüntetett új Scania R-szérián alapul - olyan egyedülálló ismertetőjegyeket kapott, amelyek kiválóan tükrözik e modellek erős piaci pozícióját, a gépkocsivezetők és az üzemeltetők körében egyaránt.

Scania V8 a hóban


"A Scania V8-as teherautói létrehoztak egy külön szegmenst maguknak a tehergépkocsi-piacon." - mondja Henrik Henriksson, Scania tehergépkocsi üzletágának alelnöke. "Az ügyfelek túlnyomó többsége ésszerű okok miatt választja a Scania V8-as modelljeit. Ugyanis szükségük van ezek teljesítményére, megbízhatóságára és folyamatos rendelkezésre állására, hogy fuvarfeladataikat a lehető leghatékonyabban teljesíthessék."

Scania V8 a hídon


"A teljesítmény, a szállítási hatékonyság, az üzemanyag-takarékosság, a tartósság és a vezetési élmény egyfajta egyedülálló ötvözete minden szempontból nagy termelékenységet jelent. Ennek eredményeként a Scania V8-as teherautói rendelkeznek a legnagyobb használtkori értékkel a piacon. A most újonnan hozzáadott megkülönböztető stílusjegyek tovább erősítik ezt az összképet."

Scania V8 belső


"Az új R 730 puszta teljesítménye is sokatmondó, ám még fontosabb a nyomatékossága. A rendelkezésre álló 3500 newtonméter nyomaték bármilyen fuvarfeladat során nagy élményt jelent, és garantáltan minden gépkocsivezető arcára mosolyt csal." - összegzi Henriksson úr.

A nagy teljesítményű tehergépkocsik piacát egyértelműen a Scania V8 modellek uralják, a 600 lóerő feletti szegmens teljes eladásainak több mint felét képviselve. Négy teljesítményszintjével a Scania V8 modellcsalád mostantól mindenki másnál szélesebb választékot kínál az ügyfeleknek.

Scania V8 motor


A 3500 Nm és a 730 LE párosa több, mint amit bármelyik versenytárs nyújtani tudna, a Scania hajtásláncát pedig úgy módosították, hogy mindezzel könnyedén megbirkózzon. A megerősített Scania sebességváltóhoz alapfelszereltség az új Scania Opticruise automatizált váltókapcsolási rendszer. A V8-as motor egyenletes teljesítmény-leadásának köszönhetően a hajtáslánc többi eleméhez nem nagyon kellett hozzányúlni.

Az új V8-as teljes mértékben illeszkedik a Scania moduláris motorcsaládjába. Az erőforrás a Scania legújabb soros motorjainál alkalmazott moduláris motorfelépítésen és azok műszaki megoldásain alapul, miközben számos jellemzője és alkatrésze megegyezik a jelenlegi V8-asokéval. A Scania a folyamatos, kis lépésekben megvalósuló fejlesztések elvét vallja, így biztosítva, hogy az újdonságok tökéletesen illeszkednek a többi alkatrészhez és részegységhez, minimalizálva az ügyfeleknél jelentkező problémákat. Ennek köszönhetően a szakszerű szervizháttér és alkatrészellátás is könnyebben biztosítható. (logsped)

2010.04.21.