Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új közlekedésért felelős helyettes államtitkár

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület üdvözli dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkárrá történő kinevezését

A HUNGRAIL azt reméli az új helyettes államtitkártól, hogy a közút-vasút közötti versenyben aktívan lép fel a vasutat sújtó versenyhátrányt szolgáló intézkedések bevezetése érdekében.

A magyar vasúti személyszállítás és árufuvarozás versenyképességének javítása nem képzelhető el az állam aktív szerepvállalása nélkül, hiszen a működési feltételek és keretek biztosításában a szerepe meghatározó.

A HUNGRAIL-nek mint a magyar vasutak Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal Stratégiai megállapodást kötött érdekképviseletének célja az, hogy a vasúti önköltséget növelő és a hatékonyságát csökkentő területeken mihamarabb kerüljön sor a szükséges kormányzati intézkedések bevezetésére különösen, de nem kizárólagosan a képzés, vizsgáztatás és az infrastruktúra folyamatos rendelkezésre állása területén, amely a közszolgáltatásként állam által finanszírozott vasúti személyszállítás finanszírozhatóságát valamint minőségét is javítaná.

Mára a magyar vasúti piacon a liberalizáció önmagában nem generál további versenyképesség-javulást. A régi és új, kisebb és nagyobb piaci szereplők hatékonyságát rendre azonos okok gyengítik, amelyek – kis mértékben rontják is az egymással szembeni versenyképességüket – de más modalitásokkal szemben igen jelentős hátrányhoz vezethetnek.

Emiatt elengedhetetlen minden olyan feltétel közigazgatási szintű javítása, amely a vasúti versenyképességet javítja. Ebben Egyesületünk feltétlenül számít a közlekedésért felelős helyettes-államtitkárral való, az eddigihez képest változatlan intenzitású szakmai együttműködésre a stratégiai partnerségi megállapodás alapján, amelyet reményeink szerint változatlan intenzitással és konstruktivitással tudunk tartalommal megtölteni .
(logsped)

2016.04.08.