LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Malév nyári menetrendje

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal:  
Repülés   

Új célállomások és járatsűrítések a Malév nyári menetrendjében

Három új város és járatsűrítések szerepelnek a Malév 2009. március 29-én életbe lépő nyári menetrendjében. A légitársaság kelet-európai útvonalhálózatát két új célállomással erősíti, a népszerű turista és kulturális célpontnak számító Szentpétervárral és a légitársaság ötödik romániai célállomásával, Jászvásárral. Újdonság a Jordánia fővárosába, Ammanba közlekedő Malév járat is, ezen az útvonalon heti két alkalommal repül majd a magyar légifuvarozó. Az új célállomások és Budapest között a Malév egyedüliként biztosítja a menetrend szerinti összeköttetést. Az útvonalhálózat bővítése mellett a légitársaság kilenc vonalán sűríti frekvenciáit a nyári időszakban, valamint a Malév-Aeroflot közös járattal napi kétszeri összeköttetést kínál utasainak Moszkva és Budapest között. Mindezek mellett idén is elérhetőek lesznek a nemzeti légifuvarozó gépeivel az olyan népszerű nyaralóhelyek, mint az andalúziai Malaga és az adriai Split.

Két új célállomással erősít a Malév Kelet-Európában

Szentpétervárra heti két járatot biztosít a Malév, melyek menetrendje egyaránt ideális a számos különleges látványosságot és kulturális programot kínáló városba utakat szervező irodák és egyéni utazók számára. A légitársaság a magyar turisták mellett számít az orosz régióból Budapestre látogatókra is. A járatok április 22. és október 21. közötti időszakban a nyári utazási főszezonban közlekednek.

Jászvásár (Iasi) a Malév ötödik romániai célállomása az ország észak-keleti részén fekvő régióközpont, ahová a légitársaság május végéig öt, júniustól hetente hat napközbeni járatot fog üzemeltetni. A Malév az új vonalon elsősorban a romániai régió és Nyugat-Európa közötti átszálló, illetve olyan magyar business utasokra számít, akik üzleti célból látogatnak a gazdaságilag fejlődő térségbe. A Malév már jelenleg is kedvező piaci pozíciókkal rendelkezik a stratégiai fontosságú romániai piacon, ahol öt célállomásával vezető nemzetközi légitársasággént van jelen. Jászvásár a oneworld légitársasági szövetség térképén is új célállomásként fog szerepelni.

Amman a negyedik közel-keleti desztináció

Ammanba heti két járattal repülnek a magyar légicég B737NG repülőgépei. Jordánia fővárosával immáron négyre bővül a Malév közel-kelti célállomásainak száma. A térségbe közlekedő járatok utasainak jelentős része Budapesten keresztüli átszálló utas, ezért az ammani járat menetrendje is, a damaszkuszi, libanoni és tel aviv-i járatokéhoz hasonlóan, jól illeszkedik a légitársaság nyugat- és észak-európai menetrendi hullámához. Ammanba a oneworld-tag Royal Jordanian által üzemeltetett RJ-MA code-share járaton eddig is utazhattak a Malév utasai, június 1-től viszont már csak a magyar légitársaság repülőgépei kötik össze a két fővárost, az új járaton szerepelni fog a jordán királyi légitársaság kódja is.

Járatsűrítések kilenc útvonalon

Kilenc útvonalán sűríti járatait a Malév a nyári menetrendtől kezdődően az előző évihez képest. Hamburgba az eddigi napi egy helyett kétszer fognak repülni a légifuvarozó gépei. Az utasok egy reggeli és egy esti járat közül választhatnak, amely az üzleti, a turista és az átszálló utazóközönségnek egyaránt kitűnő lehetőségeket biztosít a hasznos és praktikus időkihasználásra. A járatsűrítéssel a Malév jelentősen növeli németországi kapacitását, ahová jelenleg is már hetente 45 járatot közlekedtet, a plusz hét járattal ez a szám már 52-re fog emelkedni.

Római vonalán is egyről napi kettőre növeli saját üzemeltetésű járatai számát a légitársaság, emellett az Alitalia üzemeltette napi két járaton is szerepel a Malév kódja.

Zágrábba heti hattal bővül a frekvencia, ennek köszönhetően már heti húsz járat közlekedik a horvát és magyar főváros között a nyári menetrendtől, a hét négy napján már napi három összekötetést biztosítva.

A thesszaloniki és tiranai vonalakon heti hárommal nő a járatszám, így a görög tengerparti nagyvárosba és Albánia fővárosába egyaránt 13-ra nő a járatsűrűség hetente.

Tel Avivba is bővít a Malév, heti két plusz járattal 14-re sűrítve azok számát, melyek kitűnő csatlakozást biztosítanak a Nyugat-Európába átszálló utasoknak.

Bukaresti és helsinki vonalán is tovább erősít a magyar légitársaság, plusz két járatot állít be a román és plusz egyet a finn főváros felé, tovább növelve ezzel a már eddig is jelentős heti járatszámokat. A kedvelt fekete-tengeri nyaralóhely, Várna a heti plusz két járattal már a hét minden napján, szombaton és vasárnap kétszer is, közvetlenül elérhetővé válik Budapestről.

Közös járatokkal Moszkvába

A Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest és Moszkva közötti járataikat. A „code-share" megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Seremetyevó repülőtérre fognak közlekedni. Az együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a két légifuvatozó utasai. A közös üzemelésű járatokat a Malév új generációs Boeing B737-sekkel, míg az Aeroflot Airbus A319 típusú repülőgépekkel teljesíti.

Nyaraló célpontok: Malaga és Split

Idén nyáron is bekerülnek a menetrendbe a népszerű tengerparti nyaralóhelyek, az andalúziai Malaga és az adriai Split. A spanyol városba a Malév gépei hetente kétszer, míg a horvát tengerpartra hetente ötször közlekednek a nyáron.

A Malév 34 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat a 2009-as nyári menetrendi időszakban. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre. (logsped)

További információk:

Malév  

2009.03.17.

  Hírlevél kérés