Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚj buszokat kap Budapest

Kapcsolódó oldal:  Új buszokat kap Budapest

135 új (MAN és Rába-Volvo típusú) autóbusz áll forgalomba tavasszal Budapesten és egyes környező településein. (MTI)

Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján és a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetésében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat korábbi megállapodásának köszönhetően. A járművek minden korszerű igénynek megfelelnek: alacsony padlószint, légkondicionáló és a FUTÁR utastájékoztató rendszer segíti a komfortos utazást, a legszigorúbb előírásoknak megfelelő hajtáslánc pedig garanciát jelent a környezet lehető legkisebb terhelésére.

Az új autóbuszok üzemeltetéséről 8 évre szóló szerződést tegnap írta alá Vitézy Dávid, a BKK, és Dévényi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója. A megállapodás értelmében a Budapest és Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, valamint Törökbálint közötti, eddig is a fővárosi rendszer részét képező járatok továbbra is a BKK hálózati, menetrendi és tarifarendszerébe integráltan közlekednek, az érintett lakosság kiszolgálása új járművekkel, magasabb színvonalon valósul meg.A BKK közleménye szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Fővárosi Önkormányzat 2013 szeptemberében egyezett meg arról, hogy a Budapest határát elhagyó járatok működtetését a jövőben is a Fővárosi Önkormányzat rendeli meg a BKK-n keresztül, így a viteldíjakat és menetrendet is a BKK határozza meg.

A Volánbusz 135 (és opcionálisan további 11) darab új gyártású MAN Lion's City és Rába-Volvo 7900A típusú autóbusszal váltja fel az agglomerációs vonalakon jelenleg közlekedő járműveket 8 évre.

Mindkét autóbusztípus teljesen alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel és a FUTÁR rendszerrel is felszerelik, motorjaik teljesítik az Euro V EEV (fokozottan környezetbarát), illetve az Euro VI károsanyag-kibocsátási normát.

A buszsofőröket a két fél megállapodása alapján a Volánbusz továbbfoglalkoztatás formájában átveszi a BKV-tól, az intézkedés 320 járművezetőt érint (logsped)

2014.02.28.