Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új-zéland nyerte a Scania Top Team 2015 döntőjét

A Scania nemzetközi Top Team versenyének december 4-5-én megrendezett világdöntőjét az új-zélandi csapat nyerte meg.

A Scania Top Team 2015 verseny egy éve kezdődött az egyes országok helyi fordulóival. A nemzeti bajnokságok győztes csapatai vehettek részt a nemzetközi regionális döntőkön, amelyek mindegyikéről a két-két legjobb csapat jutott be a Södertäljéban megrendezett világdöntőbe. Ezen a megmérettetésen bizonyult a legjobbnak az új-zélandi csapat, akik az ausztrál, brazil és angol csapatokat megelőzve állhattak a dobogó legfelső fokára.A döntőben, csakúgy, mint a korábbi fordulókon, mind elméleti, mind gyakorlati feladatok szerepeltek. A csapatoknak először egy hat kérdésből álló elméleti tesztet kellett megoldaniuk, ahol kérdések nagyon széles palettán mozogtak. Így például szerepelt köztük a fülke billentéséről szóló, illetve a kigyulladt etanol eloltására vonatkozó is.

A következő körben a Scania alkatrészrendszerének használatával kellett egy feladatot megoldaniuk a versenyzőknek. Ebből a körből már csak három csapat jutott tovább, Ausztrália elbúcsúzott a versenytől.

Majd a Scania legendás V8-as motorjának karbantartási feladata következett, ahonnan Brazília csapata nem jutott tovább. Az elméleti és gyakorlati feladatot is tartalmazó döntő megmérettetésben az új-zélandi csapat jobban teljesített az angoloknál, így ők nyerték meg a 2015-ös versenysorozatot.
(logsped)

2015.12.15.