Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Uber telekocsi szolgáltatás Kínában

Az Uber legújabb szolgáltatása, az UberCOMMUTE a közlekedés költségeinek megosztásában segít az autósoknak és utasaiknak.

Az sofőrök egy gombnyomással megoszthatják járművüket a hasonló irányba utazókkal. A fejlesztés béta verziója elsőként Kínában, Chengdu városában érhető el.Hogyan működik az uberCOMMUTE?

Az autósok bejelentkeznek az applikációba és megadják az úti céljukat. Ezután az Uber megmutatja nekik azokat az utasokat, akik hasonló úti cél felé igyekeznek, valamint kiszámolja az autó megosztásáért járó fizetséget. A sofőr ez alapján eldöntheti, hogy felveszi-e az utast vagy sem. Az utas számára az Uber a már megszokott módon működik.

A felhasználói aktivitás a kínai sofőrök és utasok körében kiemelkedő, az Uber ezért döntött úgy, hogy most először az Egyesült Államokon kívül, Kínában indít el egy új szolgáltatást. Idővel a világ más városaiban is be kívánják vezetni ezt a megoldást annak érdekében, hogy minél többen tudjanak élni a carpooling, vagyis a telekocsizás lehetőségével, amelynek köszönhetően csökkennek az utazás költségei és mérséklődnek a forgalmi dugók.

Autó gombnyomásra

Világszerte rengetegen panaszkodnak a forgalmi dugókra, különösen csúcsidőben. A torlódások részben a tömegközlekedés fejlesztésével csökkenthetőek, de ez önmagában nem elég: az ilyen beruházások költségesek, kivitelezésük pedig évekig is eltarthat, és persze nem mindenkinek van lehetősége metró- vagy buszmegálló közelében lakni.

Az Uber és a hozzá hasonló autó- és utazásmegosztó rendszerek jóval hatékonyabbá tudják tenni a már meglévő infrastruktúrát. Az olyan nagyvárosokban, mint San Francisco, New York, Chengdu vagy Párizs, már olyan sokan használják az Ubert, hogy gyakran több utas ugyanabban az időben szeretne hasonló útvonalon közlekedni a városban. Ők az olyan megoldások segítségével, mint amilyen az uberCOMMUTE és az uberPOOL, közösen utazhatnak egy az autóban, egyaránt csökkentve ezzel saját kiadásaikat és a közúti forgalmat.
(logsped)

2015.09.24.