Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az Ü48 Corner Center

Kapcsolódó oldal:  Az Ü48 Corner Center hasznosítása

A Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) a Colliers International közreműködésével adta el újonnan befejezett irodaházát.

A Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) a Colliers International közreműködésével talált vevőt új, 7700 négyzetméteres, "A" kategóriás irodaházára, az Ü48 Corner Centerre. A magyarországi befektetési ingatlanpiac hosszú ideje első nyílt piaci tranzakciója még 2009 negyedik negyedévében köttetett és 2010 májusában zárult le.

"A jelenlegi nehéz piaci környezetben nagyon büszkék vagyunk a jelentős eredmények sorát felvonultató projektünkre, melyet sikerült még a kivitelezési fázis alatt 100%-ban bérbe adnunk, és gyakorlatilag a befejezést követően azonnal értékesítenünk. Ez megerősít bennünket abban, hogy a kiváló lokációval rendelkező minőségi ingatlanfejlesztések, különleges építészeti megoldásokat alkalmazva jelenleg is vonzó piacképes termékekké válnak." - mondta Angel Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt (BIF) fejlesztési igazgatója, az eladó fél képviseletében.

"Ez egy jelentős tranzakció." - mondta Hamish White, a Colliers International budapesti irodájának partnere, majd hozzátette: "Ismereteink szerint ez Budapesten 18 hónap után az első eladott önálló irodaház, ami egy újabb jele annak, hogy a piac ismét a fellendülés jeleit mutatja."

A 2009-ben átadott Üllői úti irodaházat az FHB Bank bérli, melyet az Évgyűrűk Ingatlan Befektetési Alap 3,8 milliárd forintos áron vásárolt meg. Bár az ingatlan adásvétele kihívásokkal teli időszakban és rendkívül nehéz piaci környezetben történt, a Colliers International számos ajánlatot kapott, amelyek megerősítik, hogy továbbra is komoly érdeklődés mutatkozik a magyarországi minőségi ingatlanbefektetések iránt - fűzte hozzá Leriche István, a Colliers International befektetési üzletágának társigazgatója. (logsped)

2010.06.01.