Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA transzszibériai vasútvonalat felújítják

Kapcsolódó oldal:  A transzszibériai vasútvonalat felújítják

Oroszország 450 milliárd rubelt (több mint 3000 milliárd forintot) fordít a transzszibériai vasútvonal felújítására és két másik nagy közlekedési projektre. (MTI)

Vlagyimir Putyin elnök az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint bejelentette, hogy felújítják a transzszibériai vasútvonalat, valamint megépítik a Moszkvát Kazannyal összekötő 800 kilométeres gyorsvasúti pályát, és egy Moszkva körüli autópálya körgyűrűt.

Putyin elnök a közlekedési projekteket már a június végi szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon bemutatta a nemzetközi befektetői közösségnek.

Az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek Vlagyimir Putyin elmondta, hogy a beruházásokra szánt összeg nem elegendő a teljes kivitelezéshez, az állam ezzel csak a magánbefektetők előtt kívánja egyengetni az utat. "Úgy gondolom, hogy bizonyos kockázatokat az államnak kell vállalnia, és neki kell megtennie az első lépéseket is" - fogalmazott.

A közlekedési infrastruktúra modernizálása különösen fontos feladat a 2014-es téli olimpiai játékokat és a 2018-as futball-világbajnokságot megrendező országban.

A Moszkva és Vlagyivosztok között húzódó 9288 kilométeres transzszibériai vasútvonalon évente 120 millió tonna árut szállítanak. Az elmúlt öt évben keleti irányban 55 százalékkal nőtt az áruforgalom (logsped)

2013.07.27.