Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Tovább esett a lakásbiztosítások díja

Az idei első negyedévben 5 százalékkal, átlagosan 21 700 forintra esett az újonnan kötött lakásbiztosítások éves díja - közölte a netrisk.hu online alkusz cég, a saját adataira hivatkozva. (MTI)

Jelenleg a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás a családi balesetbiztosítás, ezt választja az új szerződők 18 százaléka. A besurranó tolvajlás ellen 11 százalékuk, míg a tetőbeázás ellen 9 százalékuk kötött kiegészítő biztosítást.

A másik új lehetőség a piacon az önerős lakásbiztosítás, de jelenleg csak az új szerződők 5 százaléka él ezzel a lehetőséggel. Ennek az az oka, hogy az 50 ezer forint alatti károk teszik ki a lakásbiztosításokra kifizetett kártérítés több mint a felét. Ezzel szemben áll az ekkora önerő vállalásához kapcsolódó 10-15 százalékos díjkedvezmény, amely az átlagdíjhoz mérve évi 2-3 ezer forint.

Az online alkuszok díj-összehasonlító oldalai megtették a hatásukat - az autóbiztosítások után - a lakásbiztosításoknál is. Az idei első negyedévben az új lakásbiztosítások 34 százaléka volt - alacsonyabb díjú - évfordulós biztosító-váltás, míg egy éve ez az arány csak 19 százalékot tett ki.

A magyar piacon tavaly 400 ezer új lakásbiztosítást kötöttek, ennek 15 százaléka jutott az online alkuszokra.
(logsped)

2015.04.05.