Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



A TOLL2GO 2011. szeptember 1-jén indul

2011. szeptember 1-jén induló a TOLL2GO új rendszerel az autópályadíj beszedése Ausztriában és Németországban lehetséges a Toll Collect járműkészülékkel. A TOLL2GO az osztrák ASFINAG és a német Toll Collect GmbH autópálya díjbeszedő közös szolgáltatása.

A TOLL2GO rendszerrel a két díjbeszedő társaságnak sikerült a mikrohullámú technológián alapuló és a műholddal támogatott autópálya díjbeszedő rendszerek között rendszer- és országátfogó autópálya díjbeszedési szolgálatot felkínálni. A TOLL2GO-val a jövőben a 12 tonnát meghaladó legnagyobb megengedett teljes súlyú tehergépkocsik autópálya-használati díját mind Németországban, mind Ausztriában a Toll Collect járműkészülékével (On-Board Unit, OBU) fizethetik ki.

Ez az új szolgáltatás ezért minden olyan fuvarozó vállalat számára vonzó, amelynek a 12 tonnát meghaladó legnagyobb megengedett teljes súlyú járművei gyakran közlekednek Németországban és Ausztriában. Az új TOLL2GO autópálya díjbeszedési szolgálatot igénybe vevő ügyfelek előnye abban áll, hogy a két országban az autópályadíj fizetésére már csak egy járműkészülékre – még pedig a Toll Collect OBU készülékére – van szükség.

Az ASFINAG és a Toll Collect közös projekt keretében teremtette meg a műszaki előfeltételeket az új TOLL2GO autópálya díjbeszedési szolgálat számára. Nyolchetes próbaüzemeltetés során, amelyben mintegy 1.400 tehergépkocsi vett részt kilenc európai országból, körülbelül egy millió autópálya díjbeszedési tranzakciót bonyolítottak le sikeresen Ausztriában.

A próbaüzemeltetésben részt vevő fuvarozó és logisztikai vállalatok üdvözlik az új TOLL2GO díjbeszedő szolgálat bevezetését, mert az olyan tehergépkocsik számára, amelyek mind Ausztriában, mind pedig Németországban gyakran közlekednek, megkönnyíti az autópályadíj fizetését. A TOLL2GO használatával egy járműkészülékkel csökkenthető a díjbeszedő készülékek sokasága, amelyekre szükség van az autópályadíj fizetéséhez.

Németországtól eltérően Ausztriában a mikrohullámú technológia alapján az osztrák GO-Box-szal történik az autópályadíj beszedése. A Toll Collect OBU-val az autópályadíj beszedése Németországban továbbra is műholddal támogatva történik, de az OBU a mikrohullámú technológián alapuló osztrák díjbeszedő rendszert is támogatja, amelyet hozzáillesztettek az interoperábilis járműkészülékek használatához. Egy-egy díjbeszedő állomáson való áthajtáskor az ausztriai autópályákon a Toll Collect OBU - ugyanúgy mint a GO-Box - díjbeszedési tranzakciót vált ki, amelyet a díjbeszedő állomás elszámolás céljából az ASFINAG számítóközpontjába továbbít.

Egyetlen egy közös On-Board Unit használata ellenére továbbra is saját szerződés áll fenn mindkét díjbeszedővel. A fizetendő autópályadíj elszámolása a megszokott módon továbbra is mindkét díjbeszedővel külön-külön történik.

A TOLL2GO díjbeszedő szolgálatnál való bejelentkezés 2011. szeptember 1-jétől közvetlenül az ASFINAGnál a www.go-maut.at címen lehetséges az elektronikus SelfCare Portal-on. Az ASFINAG által történt sikeres regisztrálás és az előfeltételek ellenőrzése után a Toll Collect számítóközpontja automatikusan engedélyezi a szolgálatot. Ennek az az előfeltétele, hogy a járműben már legyen beszerelt Toll Collect OBU. Ha az érintett jármű előzőleg osztrák GO-Box-szal volt felszerelve, úgy az a német Toll Collect OBU aktivizálásakor zárolva lesz. Az osztrák GO-Box készüléket utána valamelyik GO értékesítő helyen kötelező jelleggel le kell adni.

További információk ezzel a szolgálattal, ill. a pontos bejelentkezési folyamattal kapcsolatban a www.toll-collect.de és www.go-maut.at címen találhatók. (logsped)

További információk:



2011.08.24.