Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTimex központ a Science Parkban

Kapcsolódó oldal:  Timex központ a Science Parkban

Az amerikai óragyártó cég magyarországi képviselete 2014 első negyedévétől a Science Parkba költözött III. kerületi irodájából.

Nyilatkozta Holy Petra a Colliers International iroda bérbeadási üzletágának társigazgatója.

A Timex Magyarország - a világszerte több mint 80 országban irodával és gyártóegységekkel rendelkező Timex Group tagja - felismerte az épület kiváló minőségén túl a bérlők által elvárt funkciók és lehetőségek meglétét. Az új bérlő irodával és üzlethelyiséggel is jelen lesz a földszinten.

A Colliers International és az Eston által közösen képviselt Science Park bebizonyította versenyképességét az irodapiacon, az irodaház közel 30 000 négyzetméteres alapterületen 95%-os kihasználtsággal működik 2004-es átadása óta.2013-ban a Science Park a Közép és Kelet európai régióban elsőként kapott „nagyon jó” minősítést mindhárom „BREEAM in Use” kategóriában („eszköz”, „épületmenedzsment” és „bérlői menedzsment” (Ericsson)). A „nagyon jó” minősítés elnyeréséhez hozzájárult a Science Park 2012-es beruházása a hővisszanyerő-rendszer kiépítésébe, mellyel az épületmechanikai rendszerek által termelt hulladékhőt hasznosítják újjá. Ezen kívül a teljes épületmenedzsment rendszer kicserélésre került. Az irodaházban bevezetett egyedi megoldásoknak köszönhetően az energia- és költségmegtakarításon kívül az épület környezetre gyakorolt hatása is csökkent.

A Science Park tulajdonosa a Heitman, egy 50 éves ingatlan-beruházási tapasztalattal rendelkező Egyesült Államokbeli vezető befektetői csoport. Az Európában is a legnagyobb befektetők közé tartozó Tulajdonos 2011-ben vásárolta meg a Science Parkot. A cég tulajdonát képezi még az Alkotás Point, többségi tulajdonosa a Millennium Irodaháznak és az Office Garden 1-nek is. (logsped)

2014.02.05.