Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTatabányai Ipari Park bővítés

Kapcsolódó oldal:  Tatabányai Ipari Park: 1500 új munkahely

Az elmúlt négy évben 1500 új munkahely jött létre Tatabányán, az önkormányzat gazdaságfejlesztési tevékenysége mellett a kormány pályázati forrásokkal összesen 10 milliárd forinttal járult hozzá az ipari park bővítéséhez- ismertette a város polgármestere a Tatabányai Ipari Park új feltáró útjánál tartott szerdai sajtótájékoztatóján. (MTI)

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta, az ipari parkban új beruházóként telepedett le többek között a Henkel, a Mivisa, a Rudolph Autóipari Kft. és a Samsung.

A már megtelepedett vállalkozások szinte mindegyike bővítette tevékenységét, közülük a legjelentősebb a Bridgestone 500 főnek munkát adó új csarnoka, mely 72 milliárd forintos beruházás. Az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi 2013-ban adta át 3,4 milliárd forintos beruházással épült új csarnokát és az 1000 fős létszámot 1500 főre növelték.

A japán autóüveggyárban, az AGC-ben idén avattak új gyártócsarnokot, ahol 100 új munkahely létesült, így most 730 ember dolgozik az üzemben. Kapacitásának bővítését tervezi az orvosi fecskendőket előállító Becton Dickinson, a gyógyászatban használt műanyag eszközök gyártásához, összeszereléséhez és fröccsöntéséhez 100-150 főt vesznek fel 2014-ben.

A polgármester hozzátette, a város többi iparterületén is beruházásokra került sor, az amerikai Sanmina-SCI félmilliárd forintos beruházással bővítette termelését, illetve a Graboplast a napokban jelentette be, hogy 6 milliárd forintos beruházással felépíti második gyárát Tatabányán, amely legalább 50 új dolgozóval indulhat el.

Schmidt Csaba kiemelte, a tatabányai és a környei önkormányzat az ipari parkot üzemeltető IPH Kft.-vel összefogva 400 millió forintos fejlesztést valósít meg a területen. Egy korszerű, nagy átbocsátási képességű körforgalmat alakítanak ki, amellyel a park új területei válnak elérhetővé, valamint több gyár bejáratáig kerékpárút és közvilágítás épül.
(logsped)

További információk:2014.07.24.