Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  SZTE-s siker a sűrített levegővel hajtott járművek gálafutamán

Két dobogós helyet szerzett az SZTE Mérnöki Kar a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon.

3 csapattal jelentkezett és 2 díjat is nyert a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar a Kecskeméten megrendezett Pneumobil Gálafutamon.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatói 2009 óta szerepelnek a hazai és nemzetközi léghajtányok seregszemléin. A hallgatók által tervezett, gyártott és vezetett pneumobilok mezőnyében a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar az eddigi eredményei alapján nagy névnek számít.

A már hagyományosnak mondható kecskeméti gálafutamon szeptember 12-én 7 ország 14 csapata állt rajthoz, hogy a gyorsasági versenyszám technikás vonalvezetésű pályáján, illetve 50 méteres távján mérje össze tudását és műszaki felkészültségét.

A léghajtányok versenyén a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 3 csapatot indított: a Diff-Air, a Pepp-Air és a Pepp-Air Senior team állt rajthoz. A gyorsulási verseny döntőjébe három csapat jutott, az SZTE MK Diff-Air csapata a második, Pepp-Air csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg, megismételve a 2014. évi kettős dobogós sikert.Szépen teljesítettek a szegedi mérnöki kar hallgatói a gyorsasági versenyben is, a Diff-Air a 10., a Pepp-Air a 11., a Pepp-Air Senior a 13. helyet szerezte meg.
(logsped)

2015.09.16.