Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Szombathely tulajdona lett az ipari park

Szombathely önkormányzatának tulajdonába került a várostól északra fekvő 600 hektáros terület egésze, miután megegyeztek a szomszédos Söpte község önkormányzatával. (MTI)

Angyal László közleményében a szombathelyi közgyűlés csütörtök esti zárt ülésén született döntésről számolt be, hozzátéve azt is, hogy a megállapodást a két település polgármestere a testületi döntéseket követően már alá is írta, nincs akadálya a terület további hasznosításának.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 600 hektáros volt honvédségi területet még 2008-ban közösen vásárolta meg a Magyar Államtól a két önkormányzat, később az ügyben több per is indult, amelyek a megállapodás részeként most közös megegyezéssel megszűnnek.

A terület hasznosítása az elmúlt hetekben ismét az érdeklődés középpontjába került, amikor egy internetes portál megszellőztette, hogy egy multinacionális autóipari cég akár tízezer embert is foglalkoztató autógyárat építene Szombathely mellett, értesüléseiket azonban eddig senki nem erősítette meg hivatalosan.
(logsped)

2014.04.07.