Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Széchenyi tanácsadói hálózat

Kapcsolódó oldal:  Széchenyi tanácsadói hálózat

A kormány létrehozza a Széchenyi Tanácsadó Hálózatot, amely járási szintig ér el a vállalkozásokhoz. A Széchenyi Tanácsadó Hálózat 2011 április–május-ban kezdi meg működését.

Jelentősen csökkentené a kormány az uniós pályázatokhoz kapcsolódó adminisztációt. Ennek részeként egységes országos pályázati tanácsadói hálózat jön létre a jelenlegi széttagolt, párhuzamosan működő helyett.

A korábban nagy önállóságnak örvendő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség például már csupán végrehajtó szervezet, mindenben a felette álló NFM dönt. A tárca irányítása alá vonták, és elkezdték a rendrakást az eddig az NFÜ, illetve a különböző minisztériumok felügyelete alatt álló 15 közreműködő szervezet esetében is, amelyek eddig hatóságként, s nem szolgáltatóként léptek fel a pályázókkal szemben. A párhuzamosságok megszüntetése érdekében összevonják őket, letisztítják a tevékenységi körüket, egységesítik az eljárásrendjeiket.

A tanácsadók az egészen kis önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz is eljutnak majd, és segítenek nekik megkeresni a szükséges fejlesztésekhez kapcsolódó pályázatokat, illetve az egész pályázati folyamatban tanácsokat tudnak majd adni. (MNO)

2011.03.06.